Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kupił(a)byś ponownie Megane II

mister

Rekomendowane odpowiedzi

Snap proponuje zadzwoń jutro sobie do jakiegoś sklepu i spytaj ile kosztuje wtrysk do silnika CDI?? ja tobie podpowiem 1700 zł, a ile do TDI - tzw. pompowtryskiwacz 1200 zł, do HDI - 1400 zł. Ceny, które podałem dotyczął nowych części zanim kupiłem auto to zrobiłem rozeznaie ile trzeba zapłacić za taki bajer. Poza tym, faktem jest że do aut niemieckich można dostać zamienniki. Jednak na Alegro można wyrwać za 1000 zł - 4 sztuki wieć nie przesadzaj.

[ Dodano: 2007-05-22, 19:50 ]

Jeszcze jedno poniweaż zapomiałem tego dodać w ostatniej odpwiedzi. Snap skoro tak narzekasz na dci to bedziesz narzekać na każde auto z systemem common raile, bo to normalne one strasznie są czułe na jakość paliwa. Na przyszłość proponuje nie wyrywać zdania z kontekstu ponieważ pisząc o wtryskach miałem na myśli to, że to objaw noramlny w silnikach z CR.

Dobra, nie ma sensu prowadzić tego sporu każdy z nas ma swoje przekonania i upodobania. W mojej rodzince wiekszość ma auta niemieckie tylko ja i mój brat gustujemy w francuzach. Powiem tylko jedno on je ciagle robią, a my JEZDZIMY:)))))))) narazie::mrgreen:)))) trzymaj Snap P.S. Troche wiecej optymizmy, jak kupowałem Cytrynki bo miałem AX i ZX - diesle oczywiści to wszyscy mówil co ty robisz, przecież to złom. A ja ci powiem, że to najwspanilasze autka były w których oprócz wymiany paska rozrządu i końcówek drążków nic nie robiłem. Mój brat zaczynał też od AX, a teraz jezdzi Xsara Picasso HDI i powiem jedno, jemu też mowil, że HDi to kupa złomu, że wtryski elektronika itp. A on zrobił już na niej ponad 80 tys. km i nic nie robil- tylko leje petrole i grzej:))))

Ja nigdy nie kupie Renaulta , moja rodzina i moi znajomi tez, odradzam wszystkim, część osób wyciągnęła juz wnioski z awaryjności reno , co widac po sprzedaży osobowych reno w Polsce, w pierwszych 4 miesiącach , porównując do pierwszych 4 miesięcy ubiegłego roku tylko reno ma spadek!!!

Megane z roku 2005 kombi dci awaryjnością po prostu poraża.

Rachubę w wizytach w serwisie straciłem na 9 w pierwszych 6 miesiącach ( 2 razy na lawecie) , 2 razy asistance ratowało trupa w drodze...

Obecnie auto ma 18 miesięcy , 65 tyś. , w cześciach wymienionych w tym aucie reno straciło chyba kilka razy już swoją marżę.

Jestem bardzo dobrze rozpoznawalny w serwisie , witają mnie już po imieniu.

Wcześniej jeździłem autami innej marki , praktycznie tylko przeglądy i wymiana żarówek, w reno megane jest inaczej , liczę awarie między przeglądami , i modlę się aby nic się nie zepsuło.

Obecnie takie drobiazgi ( ostatnio, nowe) jak skrzypy , odpadająca przykrywa zegarów (!!!) na wertepach , stuki w zawieszeniu przy jeździe po kostce, czasami niezapalające się podświetlenie zegarów już mnie nie podniecają , mam nadzieję że nic więcej sie nie zepsuje do przeglądu , choć do przeglądu jest jeszcze 25 tys, raczej niemożliwe abym nie miał jakiejś naprawdę poważnej awarii w tym przebiegu.l

Dodam że znam jeszcze kilkudziesięciu użytkowników tego samego modelu - flota ( część jest z roku 2006 ) , chyba nikt z użytkowników nie jest zadowolony z tych aut , szczególnie jak sięgnie pamięcią do aut innej marki, która używał wcześniej.

amiłośnikom tej marki życzę powodzenia .

Od biedy kupilbym CC z mocnym dieslem, albo RS dCi (174KM chyba niedostepny na naszym rynku).

Ale raczej zdecydowalbym sie na C4 VTS 3D.

Niemniej japonce, koreance, niemcy, amerykance w tej klasie dla mnie sie nie licza. Civic - tylko Type R, ewentualnie jakis Leon (ale tez raczej Cupra), albo Bravo (chociaz marka wciaz mnie nie przekonuje).

Hej Kacper ja nie wiem jak mozna jezdzic, zeby wszystko sie walilo. To poprostu nie mozliwe. Megany maja swoje przypadlosci, ale nie przesadzajmy. Widzisz ja mam narazie poki co inne doswiadczenia. I zgadzam sie z opinia, ze jak sie dba to sie jezdzi bez problemu.