Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy kupił(a)byś ponownie Megane II

mister

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda nie Megane II a Scenika II to bez wątpienia. Tyle że wersję Grand. Na swojego ScenikaIIphII nie narzekam chociaż całkiem bezawaryjny nie jest (dwa razy wymieniane górne łożyska macphersonów, wymiana przednich tarcz i klocków-wszystko na gwarancji). Moim zdaniem nie ma samochodu całkiem bezawaryjnego-taki model nie został jeszcze nigdy wyprodukowany. Ideał ma to do siebie że się do niego dąży. A efekty tego dążenia są różne :oops:

Dodam że Grand miałby zająć miejsce Scenika I ale to chyba jeszcze trochę czasu, kryzys trochę mi pomieszał szyki ale kto wie....

• 3 miesiące temu...

Powiem Wam szczerze - swoją Megi "odziedziczyłem" po ojcu,który zmienił samochód w maju 2008.

Kiedy w 2006 roku kupował Megankę - pukałem sie w czoło.

"Na polskie drogi francuza ?!!" - mówiłem. Słyszałem wiele opinii o wygodzie jazdy,ale też awaryjności zawieszeń samochodów z Francji.

Kiedy go kupił i wsiadłem do niego pierwszy raz - troszkę byłem zawiedziony. Siedzenia wydawały mi sie wąskie i mało wygodne ( czas zmienił tę opinię ).

Do dzisiaj uważam, że plastiki wewnątrz są..jak to ładnie ując - troszkę tandetne

( naraziłem się Wam ? ;-) ) i to właściwie dzis jedyna rzecz,która mnie w megance drażni.

Choc gdziekolwiek nie siegnąc do internetu jest powszechna opinia o "dobrej jakości plastiku zastosowanego do wykonczenia". To mnie troszkę dziwi,ale nieważne.

Po kilku miesiącach jazdy Megankę pokochałem.

Mój podziw budzi lekkośc i swoboda jazdy. Wspomaganie kierownicy chyba nie może byc lepsze ( dosłownie jednym palcem ).

Biegi wchodzą leciuchno i bardzo precyzyjnie - wielka zaleta !!

No - może żeby nie było za słodko w kombiaczku ta tylnia roleta, chyba od początku źle zaprojektowana, a i zdejmowanie belki to horror ( może tylko u mnie ? )

Do zawieszenia zarzutów nie mam. Jestem wręcz zdania,że to samochód w swojej klasie idealny. Kilkuletnie modele oscylują w cenie 25000 tys. co naprawdę jest ceną sensowną w kategorii "jakośc - wiek - cena" porównując do innych marek.

Tak - wybrałbym jeszcze raz Megi !

e tam narzekacie. Gdzieś to pisałem i powtórzę. Żona ma 2 letnią Thalie, ciocia 7 letnią Megi II i ani razu żaden samochód nie miał awarii. Dlatego zdecydowałem sie na Megane poniekąd. Przy dzisiejszej technice i komputerach nawet Mercedesy częsciej nawalają niż Renówki. Ja mam swojego od 1,5 miesiąca. Zrobiłem 6 tyś. km. i odpukać cieszę się jazdą <ok> Znajomy mam od 2 lat Volvo V50, co chwilę ląduje w serwisie. 3 razy miał wyciaganą skrzynie biegów. A Volvo jakie znamy to nie zawodne auta <ok> Sąsiad miał Lagune II 5 lat, chwalił sobie to autko jak żadne inne. Sprzedał i kupił Lagune III. Innego nie chce. Ja jak będę kiedyś zmieniał auto to na pewno kombi ale nie wiem czy Megane III czy Laguna III ^^

Za mało przejechałem autem co by wieszać na nim psy, odnośnie kupna jeszcze raz gdybym miał wymienić moja nubire na inne auto to megane II czemu nie ale już z 1,9 130 kucyków bo w tej którą mam według mnie brakuje pary :evil: jedzie przyspiesza ale rakieta to to nie jest. Za pare lat jak najbardziej przygarnę Megane III jak już wyleczy się z chorób wieku dzieciecego.

Ja mam megi I po faceliftingu, od roku się z żoną nim wożę, i prawdopodobnie, jak wszystko będzie ok z kasą, to megi zostawiam sobie i będę modził jako auto do zabawy(żona mi obiecała:P), a kolejne autko to także Renault <ok>

Samochody mają to do siebie , że czasem się psują, ale nie ma reguły jaki i za ile się zepsuje. Moi rodzice mieli Od nowości Poloneza trucka, przez chyba 4 lata i nic się nie zepsuło:)

Wszystko może się popsuć i tyle <ok>

Osobiśćie uważam, ze Renault ma najlepszy stosunek jakości do ceny i tak naprawdę Renówki są śliczne;)