bledzinski Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Mam pytanko dotyczace wskazowek do scenica 97 1,6b 8v czy posiada ktos moze schemat rozrzadu do tego cacka i o czyms musze specjalnie pamietac za podpowiedz z gory wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpioscenic Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam! aby nie zaczynać nowego tematu podepne sie tutaj. MIanowicie czeka mnie chyba wymiana uszczelki pod glowica. Notorycznie ubywa mi plynu chłodzącego. Weze po trasie twarde jak skala, na bagnecie (pod rękojeścią) i na spodzie korka od oleju żółtawa mazia. Z tym nalotem to nie jestem calkowicie przekonany bo robię krótkie trasy, do pracy i do domu -dziennie około 20 km. Moje pytanie , czy nie powinien grzac mi sie silnik(nawet jezeli jestem w dluzszej trasie )? Temperatura nigdy nie przekracza polowy skali a nawet jest ponizej. W aucie zimno na postoju, grzeje jak jedzie (pewnie termostat). Nie dymi na biało. Z inej zas strony kiedy przygazuje w zbiorniczku wyrównawczym buzuje. silniczek dziala jak marzenie, pracuje rowno. Pali za pierwszym razem. silnik 1.6e 8V 98rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 scorpioscenic, u mnie też tak było,temperatura ok,oleju zbytnio nie przybywało,tylko,płyn chłodzący zmienił kolor ,i bulgotało w zbiorniczku,okazało się,że uszczelka poszła i trzeba było wymienić .Z tym dymieniem,to u mnie nie zauważyłem białego dymu,chyba,ze zimno było,ale to pewnie przez różnicę temperatur .Jak postawisz auto po trasie w garażu ,pod autem niema czasem plamy po wycieku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpioscenic Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 wlasnie nie ma zadnych plam pod autem. To sprawdzalem jako pierwsze, kladlem karton pod auto aby miec pewnosc ze nic nie przeocze. Ile placiles za cala operacje wymiany? licze ze powinno starczyc 500-600 zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 w moich okolicach taka operacja kosztuje ok 300-400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpioscenic Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 to nawet nie tak zle, swoja droga mam nadzieje ze u mnie rowniez bedzie taniej :) wielkie dzieki za podpowiedz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 ja większośc roboty zrobiłem sam,bo mi szkoda było tyle kasy wyciepać na to 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpioscenic Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 bylem dzis u mechanika i za robote 300 zl + czesci no i oczywiscie szlif glowicy + 100= 450 zlotych jak nic trza wydac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 szlif glowicy .... 450 zlotych jak nic trza wydac :)nie szlif a planowanie..450 zł to jeszcze znośnie,potrafią dużo więcej wziąć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Zapomnieliście koledzy o nowym oleju ok 100pln i płynie chłodniczym... Ja wczoraj odebrałem swoją megi po wymianie uszczelki pod głowica i kompletnego rozrządu...impreza mnie kosztowała 600pln u znajomego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpioscenic Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 no i już po krzyku, nowa uszczelka(80PLN), uszczelka zaworów (20PLN), regulacja zaworów, przy okazji wymiana napinacza paska roboczego(150PLN), olej(120PLN), płyn chłodniczy(50PLN), + 250 robocizna i autko ma troszke nowsze serduszko, mam nadzieje ze się milo odpłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi