litek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Mój mechanik, gdy chciałem wymienić katalizator - coś w nim brzęczy - stwierdził, że wymiana kata w megi to duży problem. Czy to prawda, bo chciałem wymienić całość, czyli całą rurę z katem. I drugie pytanie , znalazłem w necie dwa katalizatory, jeden bosala, drugi AWG, który polecacie, i jak to jest z tą wymianą, jaka cena akceptowalna za wymianę. Linki do katalizatorów: www.autosklep.istore.pl/sklep,1970,,,03,,pl-pln,405416,0.html ; www.allegro.pl/item833133485_katalizator_awg_megane_scenic_1_4_1_6_gratisy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Adam Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wymiana katalizatora to żaden problem jeśli masz tylko kanał myślę że za samą wymianę nie powinni wziąć więcej niż 100.. Ostatnio robiłem środkowy tłumik i cena wymiany wyniosła 60 z nowym mocowaniem i uszczelkami, a to całkiem podobna czynność. Ale powiem że mechanik też kręcił nosem że musi we francuzie wymieniać, na początku nie chciał się podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
litek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Chodzi o tę złączkę za katalizatorem- na rurze, czy jest dobry dostęp , aby ją odkręcić, a potem na nowo przykręcić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi