umc91 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam serdecznie , mam następujący problem : posiadam renault megane 1.6 RT z 96 roku i kupiłem ją tylko z pilotem od centralnego zamka , oczywiscie dostałem dwa kluczyki ale tylko jeden pilot. Drzwi moge zamknąc jedynie pilotem , gdy wkładam kluczyk do drzwi to tylko mi sie obraca i nic sie nie dzieje .. zupelnie nic obraca sie i tyle . Mam pytanie czy jest mozliwośc dokupienia jakiegos uniwersalnego pillota innego zebym mial jeden zapasowy. To jesli tak to jaki polecacie i jak to zrobic zeby te inne piloty które dokupie działały prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 jak zakupisz sam centralny i podłączysz np,pod włącznik na konsoli to wystarczy jedynie prawidłowe podłączenie i działać będzie .Dawałem instrukcję do alarmu gdzie jest opisane podłącznie centralnego zamka,jest w dziale download .Co do zamka drzwi ,jeśli prawidłowo zamykasz a nic się nie dzieje,może wkładka uszkodzona . :roll: możesz kupić takie coś: http://www.allegro.pl/item841265972_sterow...tal_okazja.html ale ja wolałbym dołożyć i mieć alarm odrazu .Kupiłeś auto i kluczyki oba pasują -tak ? A drugi kluczyk to co-niema przycisku ?Może ktoś coś dorabiał :roll: Można by zakpupić wkładmi z kluczykiem,i tylko przełozyć obudowę pilota ,ale to i tak drogo wyjdzie ,czasami warto bo jak nie bedziesz miał przy sobie drugiego pilota,a pierwszy padnie,to nie otworzysz auta ,no i co z immobliliserem -jeśli padnie kluczyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umc91 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 tzn ja podobno mam odłączony immobilajzer , ten "alarm" w kluczyku mi nie działa poprpstu mam osoby pilocik i mam tylko jeden . Oba kluczyki sa oryginalne . Auta nie moge otworzyc poprzez wsadzenie kluczyka do zamka. Oglnie to wlasnie chodzi mi o to czy moge dokupic piloty takie jak mi tu pokazałes na allegro i po jakiś przerubkach bedą normalnie funkcjonowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roser Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jak masz odcięte imo to jesteś w pięknej sytuacji, musisz dokupić z jakiegoś szrotu 2 oryginalne piloty i tą centralke która znajduje się w podsufitce, koniecznie rozejrzyj się za kluczykami od wersji po liftingowej bo te z przed miały kiepski zasięg (z podczerwienią), kumpel tak niedawno zrobił tylko strzelił gafę bo kupił 1 pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umc91 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 aha czyli jak mam imo odciete to nie moge drzwi otworzyc normalnie ?? tzn poprzez kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 nieprawda..immo niema nic do zamka,wkładka pewnie zepsuta-bagażnika też nie otwierasz kluczykiem ? .Kup alarm taki jak ja montowałem za stówkę i masz wszystko jak na tacy w manualu,sam zrobisz.Parę godzin roboty .Ewentualnie sam sterownik centralnego,jak wolisz,skoro immo wywalone,to sytuacja iście komfortowa ;-) http://megane.com.pl/dload.php?action=file&id=28 auto otworzysz z kilkunastu metrów,a nie będziesz celował w lustereczko Mnie wkurzało to celowanie kluczykiem i zasięg fabrycznego pilota,dlatego pokusiłem się o nowego pilocika . http://www.allegro.pl/item813789267_alarm_...zor_pilota.html ceny kluczyków na alledrogo ,powalają od 50 zł w zwyż ,do tego działająca wkładka ,i jak się to wszystko policzy ładna stówka się zbierze o ile nie więcej . cały pic podłączenia sterowania zamkiem polega na podpięciu 2 kabelków najłatwiej z włącznika z konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umc91 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 mi zabawa nie w głowie z tym .. jakis elektryk by za ile to zrobil ?? nie orientujesz sie ?? [ Dodano: 2009-12-10, 21:49 ] ja sie jeszcze nie za mocno czuje w takich sprawach bo co ja dopiero mam 18 lat i jest to moje pierwsze auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 niewiem ile za to biorą,ja za 70 zł zakładałem znajomym,warsztat brał 200 zł za robociznę,ceny są różne ,uważam że każdy sobie z tym poradzi,kwestia chęci .Masz fotki krok po kroku ,no ale decyzja należy do Ciebie .Alarm ma więcej kabelków do podłączenia,sam sterownik będzie miał ich mniej-zasilanie centrali ,plus przewody do sterowania zamkiem .Myślę,że za 50 zł powinni ci to założyć .Ewentualnie same wkładki zmień,dostaniesz nowy kluczyk i tyle ,wszystko kwestia środków finansowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umc91 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 no zobaacze i popytam ile by mi wzieli za to mysle ze w mojej miescinie - rzeszowie znajdzie sie jakis gosciu co by to zrobil dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 jak dasz powyższą instrukcję to nawet piekarz Ci to założy 8-) mozna jeszcze coś takiego zamontować http://moto.allegro.pl/item861163318_renau...entr_zamka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi