deeper Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Ostatnio sie zastanawialem czy jest mozliwosc przeprogramowania tego. Nie chce mi sie wierzyc ze w RS tak samo reaguje z opoznieniem. U innych producentow (ja doswiadczylem w merdedesie) wybranie programu "sport" (manual) zmienialo reakcje ESP i utwardzalo zawieszenie ale tez zupelnie zmienialo reakcje na wcisniecie gazu... reakcje byly blyskawiczne. Ciekawe czy w renault nie dalo by sie tego jakos przeprogramowac, bo czasami wystartowac z podporzadkowanej jest bardzo ciezko... no chyba, ze wczesniej troche podbije obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garps Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) info dla potomnych miałem dokładnie tak samo , naciskam pedał gazy ze świateł , auto ruszało jak by sprzęgło ślizgało po jednej sekundzie ogień. olałem temat , dziś dostałem auto po wymianie rozrządu oraz kola zmiennych faz rozrządu. co się okazało auto reaguje natychmiast na pedał gazu.. kolo ZFR wymiana za oryginał różnica z zamiennikiem jakieś 30 do 50zł. moja teoria jest taka: tam w środku tego kola są takie tulejki miedziane którymi płynie olej może one się wycierają i jak urośnie ciśnienie oleju to dopiera działa poprawnie stad ta kilku sekundowa mułowatość. Kiedyś mi mechanik powiedział że jak to Padnie to auto będzie mułowate. Auto RENAULT MEGANE SCENIC 2 1,6 16V 2007 po lifcie przebieg 96200 na dzień pisania posta Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robr Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 U mnie także ten lag występuje, a nie mam KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi