Neptun Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam!!! Mam pytanie czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak dokonać aktywacji NOWEGO kluczyka przysłanego prosto od Renault bez konieczności zostawiania złotówek w serwisie?? Udało mi sie sie znaleść kilka instrukcji postępowania ale chyba dotyczą one aktywacji kluczyka który sie rozkodował a wcześniej był sprawny. (no chyba ze nie ma to żadnej różnicy). Mam tez jeszcze jedno pytanie: czy można źle zakodować kluczyk tak ze nie da sie już go używać i będę musiał kupić nowy. Chodzi mi tu o stopień ryzyka bo jak wiadomo kluczyk nie jest tani tylko jak dla mnie aż nad to kosztowny i może nie warto ryzykować "w imię nauki" Pozdrawiam Neptun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 przeczytaj wszystko jeszcze raz... albo poszukaj głębiej... rozkodowany kluczyk jest jak nowy kluczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 jak już ci policzyli za kluczyk to już chyba masz tam wliczone kodowanie - czyżbym się mylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Sprawa wygląda tak że kluczyk na własny koszt dorabiał poprzedni właściciel po tym jak kupiłem już auto wiec nie sądzę żeby zakodowali mi go bez żadnych opłat. Wracając do drugiej części mojego pytania, czy coś można zepsuć/źle zaprogramować podczas kodowania kluczyka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Coś tu nieładnie pachnie (poprzedni właściciel). Jak mógł dorobić kluczyk nie przyuczając go do konkretnego samochodu. Mi w ASO nie chcieli sprzedać nie przyuczonego kluczyka, a poza ASO to jeszcze nie słyszałem, aby ktoś znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Kluczyk był zamówiony przed zakupem, tylko ze to nieco trwa zanim dotrze on z Francji wiec otrzymałem go jak już auto było moje i w domku. Jest firmowo zapakowany przez renault i dołączone są do niego jakieś kartki z cyferkami i różnymi numerami ( Ciężko mi powiedzieć do czego one są bo wszystko po niemiecku ). Wraz z wręczeniem kluczyka powiedziano mi że muszę sie zgłosić do salonu aby go uaktywnić. Ponieważ w 99 % miałem przyjemność prowadzić autka starszych generacji nie miałem tego typu problemów a że zachciało sie nowszych technologii to teraz ma sie ból głowy ;-) Teraz próbuje roztrzygnąć kwestie czy mogę aktywacji dokonać sam czy jednak muszę sięgnąć do kieszeni i odwiedzić serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 To jak już tą droga dostałeś ten kluczyk to podjedź i się dowiedz może za free zrobią w tym wypadku. Przy okazji przetłumacz to co masz tam na tym wydruku przy przesyłce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Musisz wykonać wstępne przyuczenie (Clip- ASO). Chyba 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptun Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Jeżeli zmieścił bym sie w 50 zeta to da sie jeszcze znieść ale pogadam, w końcu jest tam też faktura że zapłacono 90 euro i jakiś ręcznie napisany numer podkreślony markerem (cokolwiek to jest) może uda sie ominąć opłaty. Pozdrawiam użytkowników Meganek i dzięki za inf. Neptun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Przetłumacz to cobyś wiedział jak gadać Choćby na wp masz słownik. Podjechać i pytać radzę bo to nie kosztuje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 albo skana wrzuć - to ktoś to odczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi