slomak Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 zięć w swoiej Megane I przez źle dobrany akumulator podłączył plus z minusem i na odwrót po zrobionym zwarciu juz z dobrze podpiętym aku. nie może go uruchomić, ani zamknąć na centralny zamek> światła się włączają. Czy to może być spalony bezpiecznik blokady zapłonu czy coś bardziej poważnego ?? Jeżeli bezpiecznik to gdzie on się znajduje i jakie są jego parametry, bo ktoś mówił że pod maską . BARDZO PROSZĘ O POMOC ! Przypomnę Renault Megane I 1,9 DTi 2002rok BARDZO PROSZĘ O POMOC ! slomak [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Sprawdź na innym aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomak Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 właśnienie nie można uruchomić na nowym aku. [ Dodano: 2009-12-21, 05:48 ] są w samochodach zabezpieczenia które mają zapobiegać takim przypadką, tylko nie wiem dokładnie gdzie w którym miejscu jest ten przpalony bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 skrzynki są dwie, przy kolumnie kierownicy i w komorze silnika (najpierw tą sprawdź) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomak Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 przyjechał zięcia kolega, zacholował do swwojego warsztatu elekt. i powiedział że nie ma komputera i podejrzwa że jest do naprawy imbumilizer PomocY !!! [ Dodano: 2009-12-22, 06:22 ] teraż czeka mnie holowanie do serwisu, czy to otatecznść, czy mogło stać się coś z komputerem i mniej więcej jaki koszt? [ Dodano: 2009-12-22, 15:04 ] przy dokładnym sprawdzeniu bezpieczników znałazłem w skrzynce przy kierownicy i jest już dobrze >zapala jeździ i nerwy minęły, ale przy szukaniu znalazłem przepalony bezpiecznik z diodą w komorze silnika, nie wiem od czego on jest ? Dzięki //bronius// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi