Jakubd1 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam. Od trzech lat w domu jest megi z 96r. 1.4 z LPG. W styczniu auto przejmę ja bo rodzice wymieniają na Lagunę II. Wszystko super ale w megance brakuje tylko wspomagania. I tutaj pojawia się moje pytanie, czy jest możliwe zamontowanie w niej wspomagania kierownicy i jaki byłby przybliżony koszt. Jestem w stanie wyłożyć na to do 2000zł i chcę wiedzieć czy się zmieszczę w tej kwocie. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ok.500zł sama maglownica (przekładnia kierownicza) z montażem cię wyjdzie do tego końcówki drążków inne musisz mieć pompę wspomagania ze zbiorniczkiem płynu , przewody aby to połączyć ,do tego dochodzi wał kierowniczy nierozbieralny i nienaprawialny musisz wymienić cały ,pasek napędu pompy i pompę musisz jakoś zamontować może udało by sie jakiś uchwyt ze szrotu wykręcić z pompą i zbiornikiem ,wyłącznik ciśnieniowy+ wszelakie uchwyty do węży .jak znajdziesz te elementy na szrocie sprawne to może ta operacja ci sie opłaci jeszcze pytanie kto to wszystko złoży do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubd1 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 mam znajomego mechanika w salonie Renault, który złożyłby mi to po "promocyjnej cecnie", jak nie on to znam paru innych gości którzy są w stanie to zrobić. chodzi mi poprostu o ogólny przyblizony koszt, i zdanie mowiące wprost, ze da się to zrobić w tym roczniku : P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dać napewno się da. Moja jest z tego samego rocznika i też 1.4e tylko, że wspomaganie miałem seryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 a co za różnica czy 96 czy inny rocznik np(98) ważne żeby elementy były najlepiej z tego samego silnika tylko ze wspomaganiem,co do ceny poszukaj może najdziesz na szrocie autko rozbite z silnikiem i elementami sprawnymi, jak nie to szukaj części na allegro lub w dziale giełda na forum myślę z e silniki 1.4 i 1.6 nie będą sie różniły układem wspomagania , a jak możesz znajomego w salonie reno to można wszystkie elementy sprawdzić w kompie czy takie same czy nie, ale ceny będziesz miał bardzo wysokie sama maglownica nowa ok.2000zł.pozdro i powodzenia może od kolegi będą elementy pasowały ; http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=18351 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubd1 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 mm, dzięki, ahh Marcinpoz, ja jestem zielony jeżeli chodzi i to jakie to mają być rzeczy, czy móglbyś mi proszę zrobić jakąś listę tego co należałoby kupić i wkleić do tego tematu, lub przesłać PW czy mailem czy gg. byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 1.Ja bym poszykał na szrocie auta ztakim silnikiem i wspomaganiem i zobaczył jak to jest rozwiążane ewentulanie można potem zdemontowac elementy i założyc do siebie, 2.lub skontaktuj sie z kolegą Chess175, i poproś o zdjęcia silnika zamocowanej pompy ze zbiorniczkiem przeprowadzenia przewodów, przekładni kierowniczej, 3.elementy które musisz poszukać sprawne w całości do tego silnika lub innego (jeśli są takie same sprawdzisz w aso w kompie ) : -przekładnia kierownicza ze wspomaganiem, - drążki kierownicze- porównaj z tymi co masz teraz, - pompa ze zbiorniczkiem , - wał kierowniczy, - pasek który napędza pompę, - przewody cieczowe, - wyłącznik ciśnieniowy, - uchwyty do węży. pozdro i wesołych świąt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubd1 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 dzięki wielkie, zabieram się do szukania! ; ) Wesołych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi