SzaŁaS89 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam:) Otoż dzisiaj napisze jak poradzic sobie z zamarzniętym płynem do sptyskiwaczy :) OBJAWY: - po otworzeniu korka pojemniczka widac ze płyn jest zamarzniety - nie słychac pracy pompki - słychac prace pompki ale plyn nie leci CO SIE PRZYDA: - węzyk od 5mm do 10mm srednicy - czajnik z ciepłą woda - jakies wiaderko na sciekający płyn - denaturat - płyn ZIMOWY do spryskiwaczy CO ZROBIC: - na początek wstawic auto najlepiej do garazu - odczepic wezyk przy masce ( ten co idzie do dysz) i sprawdzic czy dysze sa zamarniete = jezeli nie to lepiej :) = - zagrzac wode w czajniku (ale nie do wrzątku) i wlewac do zbiorniczka odrazu tez wkladac cieniuki wezyk jak najglębiej pojemniczka ( goraca woda powoduje ze wezyk bedzie bardziej giętki) - no i pozostaje nam wypompowanie wody (płynu) ze zbiorniczka - Powtarzamy ta czynnosc tak dlugo dopoki nie uslyszymy pracy pompki. jezeli bedzei juz dzialac wlejmy troszke wody cieplej podlaczymy wyzej odczepiony wezyk(pisalem wczesniej o nim) i probujmy pryskac szybe. jezeli woda poleci na przod i tyl tzn ze wszytko juz jest dobrze. - mozemy teraz wlac ciut denaturatu i spryskac szybe przadnia jak i tylna zeby nam nie zamarzło nic w przewodach i pompce. - teraz mozemy spokojnie wlac płyn ZIMOWY do spryskiwaczy: *POLECAM = Psik Psik, K2 -> oba sa polecane przez Auto Świat. Psik Psik uzywam sam i jestem z niego bardzo zadowolony ( jest bezpieczny dla szyb, dla reflektorow ksenonowych, posiada strukture nano jak i gliceryne,) oba płyny do -22*C Miłego Naprawiania :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Psik Psik ktoś ostatnio pisał że gówno warty, zamarza przy -11 :|. I polecał sonaxa, i ja też sonaxa polecam, drogi ale nie zamarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 OhneDich strasznie dużo zachodu i zabawy z tym wszystkim, wystarczy sam denaturat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Czy ja wiem czy duzo roboty. mi to zajeblo 15-20min. a dentaturat raczej nie rozpuszcza(roztapia) tylko zapobiega zamarznieciu. Ja Psik Psik uzywam od dawna i jeszcze mnie nie zawiodł. 20zl za 5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Potwierdzam zalety Psik Psik. Zawiódł mnie tylko raz - kupiłem 5l za jakies grosze na giełdzie - 5-7 pln i okazało się, że to najzwyklejsza podróba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 też polecam Psik Psik, przy -20 nie zamarzł, zawsze moge na niego liczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=4020&...yn+spryskiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi