canis93 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam, mam okazje kupić Renault Megane I Classic z 1997r silnik 1.4 przebieg 130 tys. za niecałe 5 tys. i mam pytanie na co zwracać uwagę przy zakupie tego auta, sprzedawca mówi, że auto jest po generalnym remoncie zawieszenia no ale kto wierzy ciemno sprzedawcy... Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaviaseq Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 skoro jest po remoncie zawieszenia to te elementy muszą wyglądać na nowe;] Poszukaj rdzy w okolicach szyb, nadkoli i progów. Zawsze możesz coś utargować jak się coś znajdzie. Sprawdź nawiewy. Czas w jakim autko się nagrzewa (silnik i wewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zwróć uwagę na elektrykę ogólnie. Rdza może się pojawić na nadkolach, ale niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 data produkcji na każdej szybie, czy wszystkie elementy sa z classica (a nie np z coupe) nalepki czy ma na pasie przednim etc. Jezeli autko jest sprowadzane to nie ma bata zeby miało przebieg 130kkm.... a jak jest z pl to vin i do ASO uderz, sie dowiesz pewno sporo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Tak jak koledzy wyżej: - czy rdza jest na progach, podszybiu, nadkolach - szyby - jak będziesz się wahał to podbij do ASO niech sprawdzą historie samochodu no i możesz też chyba u nich sprawdzić auto (na podnośnik - sprawdzają z tego co wiem zawiesznie no i ogólnie auto od dołu)... Warto do nich zadzwonić i zapytać... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi