marbol Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Co sądzicie o tych autach: 1. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10998743 2. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11014676 3. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11055425 4. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10407834 Poz. 4 już "się sprzedaje" od jakiegoś czasu (kolejne ogłoszenie). Czy wymiana rozrządu w silniku 16v jest dużo bardziej skomplikowana jak w 8v (koszt robocizny i części w warsztacie)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Z numerem 4 bym dał sobie spokój - pozostałe trzeba obejrzeć. Polecam silnik 2.0 8V - bardzo fajny silniczek. :) Jeżeli chodzi o rozrząd to w silnikach 16V koszty są wyższe niż w silnikach 8 V - taka jest moja wiedza w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 1 wygląda całkiem... cięzko to z fotek oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 No ja rozumiem, że z fotek to ciężko ocenić :) ale zawsze to jakaś wstępna ocena z sugestą na co zwrócić uwagę w razie oglądania "na żywo" (np złe spasowanie elementów, nieoryginalne "coś tam", trefny sprzedawca ;-) itp.) pawelli- byłem nastawiony na silnik 1.6 8v (taki jak miałem w poprzednim Sceniku) ale teraz zastanawiam się też nad innymi (również 2.0 8v). Jak wygląda sytuacja ze spalaniem? Bo z częściami to pewnie nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 ale teraz zastanawiam się też nad innymi (również 2.0 8v). Jak wygląda sytuacja ze spalaniem? Bo z częściami to pewnie nie ma problemu. Ja mam automat więc spala troszkę więcej - jakiś 1 litr więcej a wygląda to tak: trasa: - PB - 7,5 - 8,5 l/100 km - LPG - 9,5 - 10,5l /100 km Miasto: - PB - 10,5 - 11,5 l/100 km - LPG - 15 - 15,5 l/100 km Tyle że nie mam zbyt lekkiej nogi i nie odjeżdżam ostatni ze skrzyżowania ;-) Na forum koledzy z tymi silnikami schodzili na LPG do 8,5 l w trasie i 12 l w mieście. Z częściami - nie wiem bo oprócz świec i przewodów nic nie wymieniałem (nie mówię o filtrach, oleju) Ogólnie silnik całkiem przyzwoicie radzi sobie z ta masą i gabarytami :) Nie jest to wyścigówka - ale w końcu Scenic to nie samochód rajdowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbol Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dzięki, no to biorąc pod uwage róznice między autoamtem a manualem to nie ma drastycznej różnicy w spalaniu między tymi silnikami. No to jak trafi sie taki silniczek to na pewno "nie będe się bronił" przed kupnem :) Najważniejsze oczywiście to stan, historia, wyposażenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Na pewno odczujesz różnicę w jeździe. Ja przed zakupem miałem dylemat czy 1,6 8V czy 2,0 8V - i po przejażdżce wybór był oczywisty :) :) Powodzenia w poszukiwaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Wyminan rozrządu w 1,6 16V kosztowała mnie razem z pompą wody, świecami, olejem, chłodziwem itp 1700zł (Warszawa). Co do spalania 1,6 16V jest sympatyczny, regularnie mieszczę się w przedziale 7,5-8,7l/100km (Warszawa ostatnio całkiem dużo w korkach), jedyny minus tego silnika to spory hałas przy ostrzejszym deptaniu (wymaga trochę przyzwyczajenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi