Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prośba o ocenę meganki

plaguman

Rekomendowane odpowiedzi

Ot, taki sobie znalazłem:

http://moto.allegro.pl/item878208657_renau...001r_warto.html

Co o nim sądzicie? Czy ta szpara pomiędzy maską a zderzakiem jest normalna? Moc silnika prawidłowa? Chciałbym coś o nim wiedzieć wcześniej, bo mam do Bydgoszczy jakieś 500km. Ogólnie mi sie podoba, podjarałem się na ten samochód:)

podjarałem się na ten samochód:)

Pierwszy błąd przy zakupie auta B)

Wygląda nieźle, alufelgi pomijam B) Obudowa dookoła liczników powinna być ciemna, a nie niebieska. Lakier to nie perła, tylko metalik. Na wyposażeniu jest już wszystko co potrzebne do życia. Moc 107 KM. Jest gaz, więc z małego bagażnika robi się jeszcze mniejszy bagażnik (koło zapasowe). Maskę można wyregulować, bo rzeczywiście coś wysoko leży. Stłuczki w tych autach to normalka, nie ma co szukać ideału bo o nie trudno. Ogólnie nie mam zastrzeżeń, warto obejrzeć.

Możesz najpierw poprosić o numer VIN, jak poda bez problemu to masz kolejny dowód, że auto warte oględzin. No i jak jedziesz taki kawał drogi to od razu mów że będziesz chciał jechać sprawdzić furaka w ASO. Jak zakręci nosem to odpuść - zasada i tak mówi, że po auta nie jeździ się dalej niż 200 km B)

A jak szukasz auta na trasy, żeby mało paliło to zastanów się nad dieslem, przynajmniej "bagażnik" będziesz miał cały do dyspozycji. Ja sobie chwalę takie rozwiązanie B)

Dzięki za opinie. Sprzedawca powiedział, że samochód miał niewielką stłuczkę, podał jego numer VIN, niebieskie coś wokół zegarów było, gdy go kupował. Powiedział, że nie ma problemu, żeby samochód sprawdzic w aso czy u mechanika. Sprawdziłem numer VIN i co ciekawe, w opisie silnika wyskoczyło mi takie coś:

MEGANE F8Q 1870CCM DIESEL / CLIO 1.2L RN

wg opisu aukcji silnik to 1.6 benzyniak.

Traktować to poważnie?

I jeszcze pytanko - jaka jest rozsądna cena takiego samochodu? Gość wystawił od 9999zł, ale cena minimalna nie jest osiągnięta, ile dać, zeby nie przepłacić?B)

Sprawdziłem numer VIN i co ciekawe, w opisie silnika wyskoczyło mi takie coś:

MEGANE F8Q 1870CCM DIESEL / CLIO 1.2L RN

Nie sprawdzaj VIN-u dekoderami w internecie bo są do niczego. Zadzwoń/podjedź do ASO i poproś o wgląd do historii auta.

Ceny nie proponuj, lepiej niech gość powie za ile chce sprzedać. Żeby wycenić auto trzeba by je zobaczyć na żywo.