ucho103 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 na lpg działa dobrze-tylko sporadycznie gaśnie.. na benzynie natomiast... gaśnie,nie reaguje na gaz..auto jak by sie najpierw zadławiało i dopiero zwiększa obroty..po przygazowaniu i po puszczeniu gazu,obroty spadają poniżej 200 i gaśnie... największe objawy są , gdy jade pod górkę na niskich biegach(na benzynie i lpg to samo) słychać wystrzał pod maską i auto staje, czym więcej gazu tym mocniej sie zatrzymuje aż gaśnie...drugi raz odpalam i jade dalej jak by nigdy nic... zdarzyło sie że dwa razy auto nie chciało odpalić- w obu przypadkach parkowałem pod górkę.. wymieniłem: filtr powietrza,świece,cewki, kleme od akumulatora wyczyściłem: przepustnicę,czujnik położenia wału, dodałem środek wiążący wode w benzynie co jest grane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A może masz problem z pompa paliwa ? Sprawdzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A może masz problem z pompa paliwa ? Sprawdzałeś ? nie wiem jak ją sprawdzić...ale słychać ją że pracuje... ale na LPG też się zdarza że gaśnie z wystrzałem, więc nie sądzę żeby to ona była winna.. i co tam wybucha jestem ciekaw i gdzie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasiurz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Wiesz mialem podobny problem , winne były kable wysokiego napięcia... Wiesz jakie strzały odchodziły gdy zdjąłem filtr powietrza, też wtedy wyminilem swiece itd. ale kable zostaly stare po ich wymianie jak ręką odjął .... Wiem że to nie ten sam motor :-/ co moj ale problem moze być identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 nowe objawy: gaśnie i strzela -tylko jak chce ruszyć dodając więcej gazu(skrzyżowania,podjazdy itp), jak ruszam (bardzo)powoli to wszystko jest ok... czy to mogą być te kable WN ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasiurz Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 sluchaj problem widze identyczny, u mnie tak samo było nasilało gdy dodawałem więcej gazu np. pod górkę , kable mają przebicie i któryś "baniak" nie pali ... ale to tylko moje zdanie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho103 Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 pęknięty wężyk podciśnienia... (wcześniej widziałem że był pęknięty przy czujniku-i go zrobiłem...ale nie dawno odkryłem że był też pęknięty przy przepustnicy) skróciłem,jest szczelność ...i auto jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jars Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Moja Renatka też kiedyś strzelała na gazie. Wymieniłem świece (polecam NGK) przewody, cewki a na końcu okazało się, że złącze wiązki idącej do kompa jest strasznie zaśniedziałe. Kilka razy płukanie Kontaktem i WD-40 i teraz wszystko lata aż miło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisha Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 ucho 103 gdzie znajduje się ten wężyk przy czujniku dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jars Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisha Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi