*hhh* Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam Ostatnio zauważyłem że w baku mam duże podciśnienie (aż słychać wlatujące powietrze do baku przy otwieraniu). Wcześniej raczej tak nie było bo nie zwróciłem na to uwagi. Miałem ostatnio problemy z paliwem - dwukrotnie wymieniałem filtr - z zimowego paliwa premium wytrąciła mi się parafina :cry: (Statoil, Orlen) Teraz już wlałem dodatek Kleen-flo. Czy to jest normalne? co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Nie jest normalne, odpowietrznik powinien być w korku, weź korek na noc do domu może zamarzł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*hhh* Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Odkręciłem korek. Niestety nic w w nim nie ma co by wyglądało na odpowietrznik. Nad wlewem po obu stronach zauważyłem dwa takie wgłębienia - może to są jakieś odpowietrzniki. Na razie nie dokręcam korka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Układ paliwowy jest raczej układem zamkniętym. Trzeba sprawdzić zawór przy filtrze węglowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 wg mnie to jak najbardziej najnormalniejszy efekt , w przeciwnym wypadku greenpeace już bębniliby o ulatniających się oparach. Po to właśnie te wszystkie odsysacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Vivaldi, nie do końca, za duże podciśnienie, w skrajnych przypadkach może spowodować że paliwo nie będzie pompowane w układ - fizyka. Odpowietrznika nie widać w korku ( to nie jest otwór na wylot ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ale nic nie pisał, że nie jedzie. Po mojemu to zostawić i nie szukać dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*hhh* Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Samochód jedzie. Dzięki za rady. Korek szczelnie dokręciłem i będę obserwował jego zachowanie. Doszedłem do wniosku że jazda z niedomkniętym była by o wiele gorsza - powracające paliwo jest cieplejsze a dopływ zimnego powietrza powodowałby skraplanie się wody... tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 szczerze mówiąc przesadzasz do kwadratu ale niech i tak zostanie. A w temacie : zobacz gdzie powrót wchodzi. Zimnego to nawet nie widzi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*hhh* Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Być może przesadzam Ale zauważyłem że teraz jest ok - tak więc przyczyną mógł być duży mróz (coś zamarzło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liber Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam, kupiłem w grudniu moja Megi i pierwsze co to zauważyłem że po otwarciu klapki od wlewu kołnierz plastikowy baku nie jest przykręcony na wszystkie śrubki. Pytanie, u was też się zgubiły czy poprzedni właściciel coś majstrował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi