Aris_1990 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam mój post zwiazany jest ze wcześniejszym http://megane.com.pl/megane-i-phi-problem-...iem-vt20496.htm w skrócie chciałem zmienić radio zmieniłem i to 2 nie działa. to wróciłem do starego ale też już nie działa. Ups wiec dziś umówiłem się z kolegą który ma pojęcie o elektryce żeby to zobaczył. Był zdziwiony tak jak ja. Bawił się kabelkami i pokazał mi jedna rzecz Jak złączył czerwony z żółtym i zaczął się cyrk.Jak to kumpel stwierdził po podłaczeniu + z + zaczeło działać 1 Radio gra ale słychać go na 1 głośniku tak bardzo cicho a jak złączył te kabelki to zaczęła działać zapalniczka z podświetleniem zegarka i czujnik temperatury nawet jak kluczyk nie był w stacyjce. Zostawiłem to i przyjechałem. Co z tym można zrobić?? Ma ktoś schemat instalacji do zegarka, zapalniczki i stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Kolego dam Ci dwie dobre rady i naprawdę nie traktuj tego jako złośliwość po pierwsze sprawdź bezpieczniki po drugie z kolegą to wypij piwo ale z daleka od samochodu i radia ………. Z poprzednich Twoich postów wnioskuję, że po prostu zjarał Ci się bezpiecznik przy kombinacjach z radiem (dlatego tez nie działają inne urządzenia) co do zwierania czerwonego z żółtym to pozostawię bez komentarza …………… jaki kiedyś przy naciskaniu stopu zapali Ci się podświetlenie deski rozdzielczej pomimo wyłączonych świateł to jak wyjmiesz żarówkę 21/5 W to zrozumiesz co się stało (to nie jest żart ani pisanie po 5 piwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aris_1990 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 [Fajnie by było jakby to był bezpiecznik po wymianie bezpiecznika nadal to samo wiec może mi ktoś powiedzieć jaki kabel odpowiada za pad płynący od stacyjki? Gdzie go można szukać z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi