iwona_z Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 witam wszystkich mam ogromną prośbę, chciałabym kupić megankę i proszę o pomoc meganka co o tym myślicie (ja się na tym niestety nie znam, oprócz zewnętrznych zalet :) ) czekam na opinie iwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 chyba jest powypadkowa bo nic nie napisał sprzedawca, czy taką kierownicę miała megi w Tedy ?? i poco było wyjmowane radio ?? zwrócił bym uwagę na tył i przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 iwona_z, przed chwilą w innym temacie już o tym pisałem, przestan wierzyć w cuda i okazje !!! Nie ma możliwości zakupu dobrej i zadbanej, bogato wyposażonej oraz bezwypadkowej Megane II z 2003 r. z mocnym dieslem pod maską za 17-18 tys zł, no po prostu NIE MA !! Pomijam juz fakt że to megane z twojego linku nie ma radia choć mieć go powinno. Ale pomyśl logicznie, handlarz wystawia go za 17900, odlicz od tego jego zarobek oraz koszta (wyjazd po auto i przyjazd nim do Polski). Wychodzi no to, że jakis durny niemiec sprzedał polakowi piękne, bogato wyposażone i super zadbane 7 letnie Megane II z najmocniejszym dieslem za ... 8-9 tys zł 8-) Czy naprawdę myslisz, że Niemcy to taki głupi i nie potrafiacy liczyc naród, który kupuje nowe auta tylko po to, żeby po paru latach odsprzedać je polakowi za połowę ich wartości rynkowej??!! Jeśli chcesz kupić porządne Megane II z 2003 r. przygotuj ok. 21-23 tys zł. Za mniej możesz kupic tylko trupa wyszykowanego do sprzedazy, a nie porządny samochód :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 bo sprowadzane samochody nie dzielą się na: bezwypadkowe i powypadkowe dzielą się na: źle naprawione i lepiej naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadzo Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 ja słyszałem, że sprowadzone samochody dzielą się na bezwypadkowe i te które będą bezwypadkowe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel400 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 iwona_z, ja bym się przyczepił do przerwy między przednią maską i zderzakiem, ale to może wina tylko zdjęcia. A tak na marginesie, wejdź sobie na mobile.de wybierz sobie kraj z którego została sprowadzona ta Meganka i taki sam rocznik, przebieg, silnik i wyposażenie i zobaczysz jakie są ceny w danym kraju. Następnie zastanów się jakim cudem są one wyższe niż tego egzemplarza, a na nim jeszcze zarobił około 2 000 PLN handlarz:) Odpowiedź nasuwa się sama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 dla kombiaka 1.9dCi z 2004 roku średnia cena na mobile.eu była 31 tys. zł, na allegro już cena średnia to 25 tys. zł, a najniższe ceny zaczynały się od 16,5 tys. To o połowę taniej niż w niemczech!!! Tylko kupować tutaj i sprzedawać tam, hehe :) Co do Megany z linka. 1. Nie kupuj w komisie, bo jeśli było coś nie tak z tym autem, to już zostało zamaskowane. Zamaskowane - nie zrobione. 2. Zadzwoń i zapytaj, jaki ma przebieg i czy auto jest bezwypadkowe, jeśli nie, to co było robione. Zapytaj, czy zgadzają się na wizytę w ASO i kto za to zapłaci, jak było dużo więcej robione, niż powiedzieli. 3. Jeśli usłyszysz, że stan auta nie jest im do końca znany i nic nie wiedzą o naprawach lub ich braku, możesz odłożyć słuchawkę. 4. Zapytaj, z kim podpisujesz umowę. Jak usłyszysz, że z Niemcem, to możesz odłożyć słuchawkę. 5. Zapytaj o nr VIN i spróbuj pojeździć lub podzwonić do ASO - może coś uda Ci się od nich wydębić. Pisze - serwisowany w ASO - w takim razie powinna być w bazie Renault historia tego auta (nieważne, że sprowadzony zza granicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi