pawelli Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Doradźcie, Czy do samochodów z automatyczną skrzynią powinno czy nie powinno się zakładać LPG ? Jeżeli tak to sekwencja czy zwykła ? Dodam że nie zależy mi na sportowej jeździe więc mocy może trochę stracić. Mam silniczek - zwykłe 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 a co ma jedno z drugim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 miałem auto z automatem i na gaz - jeździło tragicznie ale to z winy instalacji gazowej (I gen) i mechanicznego wtrysku paliwa Bosch J-tronic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 a co ma jedno z drugim ? gadałem z jednym specem od automatów i twierdzi ze to nie chodzi dobrze. I jak załoze gaz to tracę gwarancję u niego na skrzynię. Że silnik nie wytworzy takiego ciśnienia jak powinien. [ Dodano: 2007-06-05, 16:30 ] miałem auto z automatem i na gaz - jeździło tragicznie ale to z winy instalacji gazowej (I gen) i mechanicznego wtrysku paliwa Bosch J-tronic I co doradzasz ? Te silniki doskonale jeżdzą na LPG w manualną skrzynią - i jest OK - bo to jest zwykłe 2.0 (bez "V") Ale nie wiem jak się spiszą na LPG. Moze ma ktos scenic 2,0 w benzynie i w automacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 mechaniczny wtrysk paliwa to epoka lat 80. bez elektroniki, sama mechanika więc lpg się z tym gryzło przez co gasł na światłach itp bo mając automat nie mogłem podtrzymywać obrotów no bo jak nie mając sprzęgła :/ ogólnie było to uciążliwe i zmieniłem auto...i przysiągłem sobie, że nigdy już lpg nie będzie zasilał mojego auta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ogólnie było to uciążliwe i zmieniłem auto... A jak to wygląda w przypadku tego silnika ?? Wiesz może ?? W końcu to standardowy silnik Renaulta Znajomy ma Vectrę 1,8 w automacie i LPG - i właśnie dosć często mu gasnie - nawet podczas jazdy - oczywście nie jest to gaz sekwencyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 tu nie chodzi o silnik, ale o to że mając wrzucony bieg D cały czas silnik jest spięty z napędem i stąd wynikają problemy np. pod światłami poza tym w instalacjach gazowych jest ustawiony jakiś próg obrotów przy którym się zmienia paliwo, a mając automat to skrzynia w dużym stopniu decyduje jakie obroty mamy nie znam się na tym szczegółowo - tylko z doświadczenia wiem, że takie coś to już "przerost formy nad treścią" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 nie znam się na tym szczegółowo - tylko z doświadczenia wiem, że takie coś to już "przerost formy nad treścią" Czyli podsumowując - lepiej dać sobie spokój z gazowaniem .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 to tylko moje doświadczenie, u Ciebie nie muszą być takie - poszukaj na forach o lpg jakie są opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 http://automat.pl/readarticle.php?article_id=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 http://automat.pl/readarticle.php?article_id=11 Dzięęęęękkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Dobry artukuł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi