bobomix Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Witam mam duży problem z megane grand 1.9 dci 2006. Auto kupiłem w 07.2009 wymieniłem koło dwumasowe i wszystkie poduszki na orginalne,a samochód dalej drga przy ruszaniu i dodwaniu gazu i na luzie na postoju.Trzęsie że aż strach w serwisie powiedziano mi że nie jeden ma taki problem a oni nie wiedzą co to jest.Pozdrawiam serwis. Prosze o jakąś podpowiedź. Denerwujące są te drgania, szczególnie jak auto stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Objawy podobne do Scenica, który był w aso. Trząsł się niemiłosiernie, po dodaniu gazu było lepiej. Przyczyną był czujnik ciśnienia w pompie wtryskowej (droga zabawka :-/ ). Clip nie pokazywał błędu. Najlepiej czujnik załatwić na podmianę, bo szkoda się wpakować w koszt jeśli to by nie było to. Inne teorie: Obroty falują? Może któryś wtrysk leje i dlatego pracuje nierówno, czego efektem są drgania. Jak podpinali pod kompa to był jakiś błąd? Filtr powietrza czysty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobomix Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 dzięki meganecoupe02 ale problem jest bardziej rozbudowany Napiszę jak to jes t z tymi drganiami [ Dodano: 2010-03-01, 09:50 ] Włączam silnik (zimy) jest OK jadę(dodaję gazu i nic nie drży) zatrzymuję się na światłach (silnik łapie temperaturę i zaczyna wcodzi w dziwne drgania) jadę czuję że drganie przechodzi na pedał gazu i kokpit zatrzymuje się i drga temperatura silnika według strzałki odpowiedni ok jadę na około 1200 1300 obrotach drży przy dodawaniu gazu powyżej 1800/1900 tak jak by mniej powyżej 2400 znowu ciężki i drży dobra jade ok 60km/h wrzucam na luz ok nie drży cichutki i tak turlam się aż do 20km/h jest OK i dokładnie do momentu gdy auto się zatrzyma nic nie drży gdy jest STOP przechodzi w dygotkę i telepi(nisko dudni) to dopiero zagwostka wszystko w aucie jest zadbane pozdrawiam czekam na rozsądną podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nocad Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 na jakim paliwie jeździsz? podobne objawy miałem tankując na Orlenie, wszystko wskazywało na lejący wtryskiwacz, ale wystarczyło zmienić stację i problem sam minął. Zrób próbę przelewową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobomix Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 witam zalewam statoil to nie jest paliwo to coś mechanicznego [ Dodano: 2010-03-01, 22:43 ] shell też zalewałem i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lluukkii0 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam Mam podobny problem z moim Grandem 1.9 dci Na zimnym silniku nic sie nie dzieje, ale gdy tylko troche pochodzi wyczuwalne są drgania i delikatne stukanie. Co dziwniejsze drgania i stukanie wyczuwalne są tylko w wewnątrz auta, gdy sie stoi obok, albo po otwarciu maski i słuchaniu silnika nic nie jest wyczuwalne. Podczas jazdy drgania są bardzo delikatne, prawie nie wyczuwalne. Najbardziej dają o sobie znać na biegu jałowym lub po odpuszczaniu gazu. Auto nie skacze na obrotach Jeżeli ktoś wie co to może być proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matig Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Kolejna PAPUGA Mam podobny problem w Lagunie 2 1.9 dci 120 KM na wolnych obrotach coś czasami stuka słychać tylko w kabinie jak siedzę .Auto poza tym zachowuje się normalnie .Zrobiłem trasę z 1000 km przestało pojeździłem jeszcze z 2000 tys km nic zaczełem jeździć po mieście i znowu te stuki.Metaliczny stuk metal o metal.Proszę o pomoc. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Coś wiadomo w tym temacie - mam to samo metaliczne stuki na wolnych obrotach raz są raz cisza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adlerkm Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ja postawiłbym na dwumas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi