evo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Mam butle niby 55 l, ale ze względu na te rezerwe, ponoć może wchodzic tylko 45 l. Po legalizacji butli, mogę do niej wpakowac jedynie 30 l, może ze 2-3 l sa jeszcze w środku, czyli mieści ze 33 l - potem pistolety odskakują. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, czy ktoś miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Może uszkodzony masz wielozawór. Za wcześnie odbija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Tak to z tymi wielozaworami jest. Mój wogóle nie odbija. Zajeżdzając na stację, mówię ile litrów chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 mam typ holenderski wtyczki, przed legalizacja było chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Tak to z tymi wielozaworami jest. Mój wogóle nie odbija. Zajeżdzając na stację, mówię ile litrów chcę mam to samo- planujesz coś z tym robić. Ja w wakacje planuję podpięcie wskaźnika poziomu gazu do licznika i wyciągnę wielozawór. Może zobaczę w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Na jakimś forum przeczytałem że ze względów bezpieczeństwa butla gazowa powinna być we 20 % wypełniona powietrzem ale nie wiem czym to jest podyktowane i z tego względu nie wchodzi tam tyle ile fabryka dała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 mam to samo- planujesz coś z tym robić. NIe, nie przeszkadzami to. Podając ilość gazu do zatankowania, uwzgledniam oczywiście napełnienie jej w ok. 80%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Maximus wiadomo żemusi być rezerwa. Moja butla ma ponoć 55 l, a więc powinno wchodzić około 45 l. Tymczasem wchodzi 31 l max i pokazuje mi na tablicy (bo mam podpięte) że butla jest w 75% pełna. A więc tak czy siak, powinno jeszcze z 10-15 l wejśc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 evo, a Twoja butla to walec czy toroidalna zamiast koła zapasowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Walec, ale jestem zadowolony, bo koło i tak by mi miejsce zajmowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 evo, tylko, że koło możesz sobie układać jak Ci się podoba- ja czasami wożę nawet w kabinie za siedzeniem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 evo, pytałem o typ butli z innego powodu. Walcową ustawia sie pod odpowiednim kątem aby napełnaiała sie w 80%. Zależy jaki masz wielozawór. Zwykle to 30 lub 45st. W Twoim przypadku butlę trzeba przekręcić wielozaworem nieco bardziej do pionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Ten walec na dlogość jest w kierunku jazdy. Może pod nieco innym katek ustawili te butle, będe musiał sprawdzić, choć wydaje się tak samo. Może ze 2 cm +- jest inaczej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 evo, tu nie chodzi o ustawienie butli względem kierunku jazdy (tankujesz ją przecież i tak na postoju). Lewemu, chodzi o to jakie jest odchylenie kątowe wielozaworu względem najwyższego punktu butli (opisałem może trochę niepoprawnie- ale starałem się pisać łopatologicznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Wiem, ten kierunek podałem przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi