DomelRally Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam, chce zakupić megane coupe 2.0 16v 150 koni, ale niestety musze z powodu ze jestem uczniem i niestac mnie na jazde na benzynie założyć gaz. Wiem co każdy myśli, kup sobnie 1.6 ale podobno aż tak strasznej różnicy w spalaniu nie ma. Ale do rzeczy, chciałbym sie poradzić jaki jest kolektor czy zwykły czy plastkiwy a co za tym idzie czy mogę do tego silnika założyc zwykły gaz czy musi to być sekfencja. Prosze o konkretne odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procho Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 jaki by nie był kolektor to II generacji to chyba juz nie montuje się ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomelRally Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Nie nie to jest megane 1 1996 rok. W tytule miało być 2.0 ale brakło miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Procho chodziło raczej o II generację gazu. a nie II generację Megane. II gen to ten Twój "zwykły" gaz. myślę że powinieneś iść w sekwencję. poza tym w 96 było już 16V? a nie przypadkiem 8V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 16v było nawet w 1995. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinb7 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Do silnika 16V zakłada się tylko instalację sekwencyjną. Jeśli założysz zwykłą to będziesz miał same problemy - zaoszczędzisz na instalacji, ale stracisz na ciągłych naprawach i regulacjach instalacji, a i tak na gazie nie pojeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 16v było nawet w 1995. dzięki za rozjaśnienie. dokładnie tak jak pisze marcinb7. oszczędności na tańszej instalacji będą iluzoryczne a możliwe że będzie Cie to kosztować nawet więcej kasy a już na pewno nerwów. poza tym wydaje mi się że gazownik który chciałby zakładać II gen do takiego silnika to raczej nie jest dobry gazownik. ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procho Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 2.0 16V czyli tzn F7R lub 2.0 8V F3R jeden jak i drugi powinien smigac na sekwencji. wejdz tutaj: http://lpg-forum.pl napiszą Ci jaka instalka najlepsza do tych silników i bedziesz wiedział ocb. Na forum są ludzie ktorzy znają sie na LPG w przeciwieństwie do druciarzy zakałdających instalacje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomelRally Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Dziekuje za odpowiedź, okazało się ze kolektor jest aluminiowy, ale raczej się na to auto nie zdecyduje. Pieknie wygląda, ładnie silnik chodzi, ale niestety spód samochodu jest no w bardzo kiebskim stanie. W niektórych miejscach dziury w progach itp. panowie i Panie wiem że to może nie miejsce ale co Powiecie na takie megane, http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11763899 cena ostateczna niecałe 6000, w dodatku koła zimowe, radio CD. ładne, zadbane itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi