kyniu Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam! Megane 1.9 Diesel zwykły bez turbin, nic z tych rzeczy 1998r. mam ją od grudnia i jest problem, po dłuższym postoju nie chce zapalić, tzn pali ciężko, jak było 20 poniżej zera to z 20sekund trzeba kręcić. Po odpaleniu bardzo dymi przez ok minute, potem spokój silnik przestaje szarpać. Do temp 90stopni jest troszkę głośniejszy. Przejechałem nim 3tys km od wymiany oleju i nie bierze ani grama. Sprawdzone świece, wtrysk wyczyszczony, spalanie 5l w trasie. Byłem u mechanika powiedział ze kompresja, na dwóch tłokach ma dolna granice - tak twierdzi. Przebieg 180tys km. Doradźcie co może być przyczyną oprócz kompresji i ewentualny koszt remontu tego silnika, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1982 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Mechanik sprawdził ci kompresje?? Jeśli tak to może wystarczy wymiana samych pierścienie i uszczelek. Powinno coś pomuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyniu Opublikowano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Mechanik sprawdził ci kompresje?? Jeśli tak to może wystarczy wymiana samych pierścienie i uszczelek. Powinno coś pomuc. Zauważyłem jeszcze że po postoju w wężyku paliwowym "stoi" powietrze, czy to normalne? Zaznaczyłem na zdj miejsce w którym to występuje. Proszę o pomoc w załatwieniu tej usterki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi