dexter74 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Tak myślę, że kupię za niedługo jakiś samochód i chyba będzie to Megane II. Rocznikowo coś młodszego niż 2004. Co możecie napisać o silnikach etc. w MII z silnikami 1.4, 1.6, 1.5 dCi i 1.9 dCi? W zasadzie te wersje są w obiegu, inne to chyba rzadziej. Teraz mam Clio dCi i złego słowa nie powiem na silnik, pali tyle co kot napłakał, jest dynamiczne. I niby w tym momencie wybór załatwiony, ale wiadomo - swój samochód znam a następny może mieć silnik w różnym stanie... A wtryski - wiadomo - tanie nie są. Jak wygląda spalanie w/w wersji silnikowych? Co może paść kosztownego w tych silnikach i jakie są koszta (strzelam, wtryski, turbina, koło dwumasowe, FAP - o ile są ;-) O rany, tylko nie bijcie, śledzę forum i coraz głupszy jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 To czytaj dokładniej bo wiele razy było wertowane w niejednym wątku. Tu masz szczegóły: http://megane.com.pl/search.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Ja sprzedaje swoją więc wklejam linka http://megane.com.pl/megane-ii-gt-16-luxe-...1536.htm#169895 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter74 Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Cięcie No niby ładne, ale te spalanie? Come on... Masz tam jakiś magnetyzer? Co to znaczy, że tempomat niepodłączony? REGULAMIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 dexter74, podejrzewam że włączony tempomat na clipie ale nie zrobione przyciski - czyli tempomatu brak :roll: A co do spalania rozmawiałem z 2 osobami które maja takie silniki i wyśmiali ten wynik - bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 dexter74, mogę powiedziec cos o silniku 1.6 16V 115 KM. silnik jest dosc dynamiczny, choć trzeba go troche pokrecić ale to normalne przy 16V. Jedyna jaego wadą jest problem z kołem zmiennych faz rozrzadu które dośc czesto pada (w moim przypadku po 20 tys km). Pozatym silnik bezawaryjny i dosc elastyczny jak na swoja pojemność. Spalanie - oczywiście zależy od kierowcy. Mojemu ojcu z mieście palił 9,5 l a na trasie ok. 6,5 l. Czyli taki standard jak na tę pojemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 jak ktoś jeździ oszczędnie i nie "depta" to spali mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 1,6 16V w zimę paliła mi przy mrozach około 9,1 -9,5l /100km, a latem około 7,5l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi