michal0920 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam, Drodzy forumowicze, noszę się z zamiarem zakupu megane II z roku 2004/2005, cieszę się że trafiłem na to forum bo wiele mi to rozjaśniło właśnie odrzuciłem kilka moich typów dzięki Waszym poradom. Ale mam pytanie co sądzicie o tych dwóch poniższych - czy jest według Was sens jechać i oglądać ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11703573 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11453076 z góry dziękuję za wszystkie uwagi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Na pewno ciekawszy wydaje się ten pierwszy a to z racji ksenonów i tempomatu, co do przebiegu nie patrz na to ile jest na liczniku - patrz na zużycie auta i radzę sprawdzić VIN w ASO przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 czy jest według Was sens jechać i oglądać ? Zależy czego oczekujesz - jeśli chcesz auta dobrego, bezawaryjnego, to nie. Na zachodzie ceny takich aut od osób prywatnych wahają się od 5tys do 9tys euro, więc te auta z ogłoszeń są zbyt tanie, żeby mogły byc dobre. Na rynku auta używanych nie ma czegoś takiego jak "okazja". Okazja = trup. Komis = oszust. Owszem, zdarzają się wyjątki, ale na tyle rzadko, że można to przyjąć za normę. nie patrz na to ile jest na liczniku - patrz na zużycie auta widziałam auta, które wyglądały na 100 tys., a miały pół miliona, więc ocena "na oko" jest zawodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 michal0920, ten pierwszy ma gigantyczny przebieg - zobacz na powycierany dywanik kierowcy. auto do sprzedaży wypicowane, ale dywanik z dziurami no i ktos mu wyciągnął oryginalne radio. Mówiąc wprost wypowy składak z zachodu. Pozatym jest tak jak pisze Nati. Za te pieniądze nie kupisz dobrego auta z lat 2004/2005. Nikt nie zrobi ci prezentu i nie dołoży od siebie do auta. Dobre i naprawde zadbane auta z tych roczników kosztują od 25 tys zł za 2004 r. w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Możesz obejrzeć oba, ale wątpię żeby przebieg się potwierdził :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11994820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0920 Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 dzięki wszystkim za rady, (nie tylko w tym wątku ) ale po przeczytaniu wszystkich porad zdecydowałem że nie ma sensu szukanie czegokolwiek sprowadzanego. Postawiłem na rynek krajowy i co zrozumiałe wyższą cenę. I powiem wam że mi się opłaciło :lol: Po około tygodniu poszukiwań znalazłem. Kupiłem wczoraj najpewniejsza, bezpośrednio od Renault Polska (samochód poleasingowy), przynajmniej mam gwarancję pochodzenia, pełną dokumentację serwisową itd. a i muszę powiedzieć że nawet nie było drogo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi