Danielossss Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 P.S. Ciut tak malo zdiec Meganek na forum,czyz nie? A moze istnieje jakas stronka w foty bogata? wpisz megane w googlowskiej wyszukiwarce grafiki i z fotkami spędzisz długie chwile. P.S. Kto pyta nie błądzi, GOOGLE tu rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiss Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 chcesz foty? to Cie ludzie moga zarzucic fotami!? :] lacznie ze mna :] To poproszę! Zarzucajcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Basenji mógłbyś być odrobinę milszy. Oczywiście nie chciałem nikogo wiecie co. Po prostu musicie Panowie uważniej czytać posty. A co do latająch fotek. Dajcie się jeszcze tym nacieszyć! Inne fora tego nie mają! Co do awaryjności. Ostatnio miałem taki przypadek. Zawiozłem do ASO samochód na wymianę opon ( mają czujniki a w okolicy żaden oponiarz nie ma dynksu do ich ponownego ustawiania). Pracownik wyjechał samochodem na parking. Poszedłem zapłacić, wziąłem kartę podchodzę, klikam i.........nic. Klikam i kilkam. Poprosiłem gostka z ASO - był starsznie zdziwiony i też jic. Z karty wyjał kluczyk, otworzył, odpalił i karta ponownie zgadała. Z innych rzeczy - trochę skrzypiały mi plastiki, ale je podkręcili. Skrzypiały też jedne z tylnych drzwi - poprawili. Teraz jak jest zimno skrzypi mi kierownica. Trochę obciachowsko. Raz już niby ją smarowali ale na niewiel się zdało. Będę musiał jeszcze raz zajechać. A poza tym jest OK. Poza tym, ze mi jakaś menda zarysowała drzwi. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 10 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 zeszlej zimy, po nocy i duzym mrozie, skrzypi i zgrzyta zawieszenie. jak uklad tlumienia sie nagrzeje od pracy to przestaje, ale po ruszeniu dzwieki jak ze starego tapczanu na ktorym mloda parka sie... szybko ubiera ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiss Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 lipa ze skrzypi tam to i owo :-? a teraz ja sie was spytam...dlaczego Megane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Ok Basenji - zbyt impulsywnie piszę posty.. Najmocniej przepraszam. Kukiss ja jeżdżę starą meguską - ale dlatego, że auto jest w miare mało awaryjne. Mam krótko ją ale.. leje i jeżdżę. Poważnych usterek poza rzeczami eksploatacyjnymi nie musiałem usuwać. A i do tego ekonomiczne w miare autko - jak słucham ile palą ople itp autka z okresu lat 96-98 no to moja megi ma naprawdę niezłe osiągi. Pozatem ja tam jestem maniakiem Reno więc dla mnie wybór autka nie był kwestią wszystkich argumentów za i przeciw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 lipa ze skrzypi tam to i owo :-? wcale nie skrzypi. mam juz ponad rok megi i jak na razie, pomimo CUDOWNYCH, GLADKICH, PROSTYCH, SWIETNIE WYPROFILOWANYCH (... i tak by mozna godzinami) polskich drog w srodku plastiki ciagle na swoim miejscu a zawieszenie cichutko. to byla tylko kwestia strasznyc mrozow po -30'C a teraz ja sie was spytam...dlaczego Megane??? - jestem fanem renault - to juz trzecie auto z rodziny w rodzinie - auto ma dusze i jak sie go traktuje dobrze to sie snadnie odwdziecza - ma humory, owszem. chodzi o moc i przyspieszenie. jak sie gdzies spiesze to czasem sie opiera i dobrze robi bo ruch jest okrutny w Krakowie. a jak bezpiecznie gdzies poszalec to sie miota jak wsciekly kot wrzucony do pelnej wanny :) - jest na prawde praktyczny i pojemny - jest wygodny i oszczedny - kokpit jest przemyslany i funkcjonalny (przeraza nie ilosc niepotrzebnych nikomu guzikow, pokretel itp w innych fordach, oplach, cytrynach czy pugach... - jest wygodny, komfortowy i przytulny. czuje sie w nim bezpieczny i zawsze mi cieplo gdy trzeba, innym razem schlodzi i ozezwi czegoz mozna oczekiwac wiecej od autka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dlaczego renia? W moej rodzinie to króraś z rzędu. Zawsze podobał mi się wyglad - Renaulty nie wyglądają jak panzerwageny lub japończyki - wszystkie jednako ciosane. A megi II - od razu podobała mi się jej d... . . Wyposażenie renówek jest znacznie lepsze od innych marek w porównywalnej cenie. Podobnie jest z silnikami. W środku jest zdecydowanie bardziej przytulnie niż w innych samochodach. Renówkami dresy nie smigają. Renault wygrywa w F1- to też jest ważne. Z dealerem mam niezłe układy - mogłem w październiku pośmigać RS-ami. A wogóle to nie lubię samochodów państw osi. Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Renówkami dresy nie smigają. O to jest dobry argument ;-) Co do F1 to powinien się zmienić układ sił ale z tym poczekamy bo teraz jest zbyt wiele niewiadomych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Witam! Co do 1.6 - polecam. Wersje do 2005 roku miały silniki spełniające Euro3 i legitymowały sie 115 KM (dokładnie 83 kW). Samochody po lifcie oraz część z 2005 mają juz Euro4 i 112 KM (dokładnie 82 kW) i niestety czuć to pod nogą... Porównując Meg z Euro3 i Meg z Euro4 czuć różnicę zarówno w przyspieszeniu jak i elastyczności (oczywiście na korzyść starszego silnika). Nie znaczy to, że silniki Euro 4 są duzo słabsze - po prostu przy porównaniu "na gorąco". Przy Twojej zadeklarowanej kwocie kupisz samochód 2003- 2004 w benzynie. O dCi będzie trudniej, pytałem mojego Handlowca od Sam Używanych. Większa cena zakupu dCi musi sie zwrócić, więc samochody 3,4 letnie maja conajmniej 120 kkm. Pytanie czy klient dobrze "traktował" turbinę - jeżeli nie to można sie niemile rozczarować. Czy klient stosował dobre paliwo? Osobiście nie polecam używanego dCi (wyjątkiem są pewne, znane Tobie, osobie). Silnik 1.6 ma zmienne fazy rozrządu - dlatego podkręcenie go powyżej 2500 obr pozwala na całkiem przyzwoite przyspieszenia. Odradzam silnik 1.4 !!! Jeżeli faktycznie jesteś zainteresowany zakupem silnika 2.0 - to chyba będę mojego sprzedawać za parę miechów. Planuje zakup MB2 RS pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukiss Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 [ciah!] [po co cytujesz cala tresc posta, ktory znajduje sie TUZ NAD TWOIM??? nawet jesli to bylo przezz przypadek lub z roztargnienia to istnieje opcja 'edytuj' DrNO Milo Szefa poznac, Szefie Sprzedazy Samochodow Nowych! Owa fachowa porada jeszcze bardziej umocnila mnie w przekonaniu ze wybor benzyny bedzie najlepszy! Zanim jednak na swoja zabawke uzbieram troche jeszcze wody w rzece uplynie,ale mimo to moze Szef z dobroci Swego serca wysle mi pare fotek Swojego 2.0, co bym mogl sie na juz napalic!:) Dziekowac! Pozdro! [ Dodano: 2006-12-13, 18:18 ] no fakt...ale to z roztargnienia! [ Dodano: 2006-12-16, 13:15 ] ale ja to tak na serio chcialbym tego Twojego 2.0 zobaczyc! Jesli masz jakies foty RAQ, podziel sie prosze :-> Dziekowac! Pozdro! [ Dodano: 2006-12-23, 14:37 ] gdy sie loguje dostaje informacje o nieprzeczytanych postach! W jaki sposob zaznaczyc post jako przeczytany??? P.S. Na swieta jade do Polski,jesli wiec szas pozwoli jazde probna Meganka wykonam!HA!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi