kacper69 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zrobiło się cieplej , to miałem ochotę posiedzieć przy otwartym oknie ;-) Ale zauważyłem z naprawdę niedowierzaniem , że żeby otworzyć okno , to muszę uruchomić silnik ! Obsługa elektrycznym okien działa tylko po włączeniu silnika, samo włożenie karty do czytnika nie pomaga. Często przed jazdą mam ochotę posiedzieć w aucie przy otwartym oknie , a tu muszę włączyć silnik aby tego dokonać. Jak juz otworze okno i wyłączę silnik, to żeby znowu je zamknąć lub po prostu ruszyć , to znowu trzeba włączyć silnik. Czy ten typ jest tak specjalnie sp@%$#e, czy to da się jakoś przestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dla pocieszenia powiem, że w M2 jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kacper69: zeby zamknąć, skoro masz szyby na guziki, naciśnij raz po razie zamykanie na pilocie okna powinny się zamknąć u mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 soko , nie do końca zrozumiałeś problem, ja siedzę sobie w aucie i chcę zamknąć szyby , jak zamknę pilotem to uzbroję alarm . EnD , w M2 , która jeździłem , z 2005 roku , szyby działały po włożeniu karty do czytnika , a w M3 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 kacper nic nie szkodzi zawsze możesz go rozbroić... też jakieś rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 EnD w mojej starej MII też cała elektronika działała po włozenia karty do czytnika ;P Swoją drogą też mnie troche denerwują te szyby w MIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 szyby działały po włożeniu karty do czytnika , a w M3 nie czyli cos masz nie tak bo u mnie dzialaja szyby po wlozeniu karty. Bylem sie jeszcze upewnic, dodam ze nie mam HF: otwieram auto z karty, wsiadam, zamykam drzwi, wkladam karte do czytnika - szyby dzialaja, wyciagam karte otwieram drzwi - szyby juz nie dzialaja (prawidlowo), wkladam jeszcze raz karte przy otwartych drzwiach - szyby znowu dzialaja Chyba rozwialem wszystkie watpliwosci. Pozatym ten sam watek: http://megane.com.pl/okna-i-zaplon-vt21648.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 u mnie dzialaja szyby po wlozeniu kartyPotwierdzam, mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 czyli ja mam zepsute auto :-( Już robię notatki , co jest do naprawy przy następnej wizycie w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 W mojej Megane II faktycznie też szybki działają po włożeniu karty i naciśnięciu przycisku start (auto jest normalnie na biegu). Włącza się wtedy tylko "podstawowa" elektryka i już. Chcę wyłączyć prąd wciskam jeszcze raz start. Tak w instrukcji kiedyś wyczytałem. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeking Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 potwierdzone dzisiaj u mnie też działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 dokładnie tak samo jak opisał thomaskce w M III działają po włożeniu karty Dodam jeszcze, że przy wyłączonym silniku i włożonej karcie po 2 lub 3 minutach Megi "przechodzi w stan spoczynku" i wtedy, już otworzonych szybek się nie zamknie tzn wystarczy wyciągnąć i włożyć kartę ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 no i wszystko jasne ja szybę próbowałem otwierać po ok 5 minutach ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi