piotrektbg Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam, posiadam meganke 1.4e 96r z gazem. Problem z ubywaniem płynu chłodzącego był mały ale zaczoł się nasilać. Zlokalizowalem wyciek. Znajduje sie on w dosc klopotliwym miejscu tuz przy kolektorze wydechowym i wydaje mi sie jakby centralnie w polowie glowicy czyzby z pod uszczelki? Nie ubywa go zbyt duzo ale sie poci w okolicy fitra oleju i kolektora i czuc ze sie smazy. Problem dosc klopotliwy poniewaz plyn sie smazy na kolektorze i w nawiewach na postoju czuc nieprzyjemny zapach. Prosze o doradzenie mi w tej sprawie co mam zrobic? (Uklad chlodzacy jest w dobrej kondycji po wymianie nagrzewnicy termostatu i uszczelki pod glowica jakies 1,5 roku temu) Auto nie traci mocy, nie kopci, nie ma oleju w zbiorniczku plynu. Proszę o maile i podpowiedzi jak rozwiazac problem. Czy to coś z głowicą?? a może pompa wody?? Moj mail [email protected] Z góry serdecznie dziękuję za wszelką pomoc w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaramanga Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Gdy miałem wyciek płynu chłodzącego to okazało się, że do wymiany była pompa wody. To z niej sączył się płyn i spływał po osłonie silnika na chodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi