Cocos Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam! Na początku chciałem się przywitać. Mam na imię Michał i przez ostatnie 4 lata jeździłem Renault Clio 1 Ph1 1,2 E7F706. Jestem członkiem KRC. Z Clio rozstałem się kilka dni temu, aktualnie poruszam się pożyczonym Peugeotem 205 Cabrio. W najbliższym czasie planuję zakup nowego auta, i jedną z prawdopodobnych możliwości jest Renault Megane 1 ph1 Classic z 8-zaworowym silnikiem 1,6. Z tego co obserwuję w ogłoszeniach, silniki te występują w 2 wariantach mocy - 75KM i 90KM. Czy możecie powiedzieć mi, jak rozróżnić te silniki? Jakie mają oznaczenia? Czy różnią się zewnętrznie? Z góry dzięki za wszelkie rady. Pozdrawiam, Cocos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtas90 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 ja moge ci zaproponowac Moją megi tez posiada silnik 1.6 8 v ale ta mocniejsza wersja 90 km tyle ze zwykła megi nie classic I chce ją sprzedac i sobie kupić Nowszą Jakbys był chetny pisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macv6 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Wersja z mocą 90km ma oznaczenie silnika K7M 702 i na listwie na drzwiach pasażera powinno być napisane 1.6e. Natomiast wersja 75-konna ma oznaczenie K7M 720 i na drzwiach pasażera powinno być napisane 1.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts