Don_Pedro_123 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam. Pojawił się u mnie problem z biegami, a dokładnie z ich wybieraniem. Ale od początku: po trasie (bezproblemowej) podjechałem pod dom, wrzuciłem luz, zaciągnąłem ręczny (silnik na chodzie) i poszedłem otworzyć bramę. Wsiadam, wyciskam sprzęgło, próbuję wrzucić jedynkę - a tu ZONK. Nie mogę. Próbuję pozostałe biegi ze wstecznym włącznie - nic z tego. Gaszę silnik i sprawdzam na wygaszonym - wszystkie biegi wchodzą idealnie. Odpalanie na dowolnym biegu skutkuje jazdą na rozruszniku nawet na wyciśniętym sprzęgle. Sprawdzałem linkę i jest cała, a wybierak sprzęgła pracuje(przynajmniej na zewnątrz). Czy macie jakieś pomysły, gdzie szukać usterki: w skrzyni czy w sprzęgle? Co mogło "walnąć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Myślę, że sprzęgło Ci padło. Mojemu znajomemu to się stało w piątek - co prawda w bmw - ale sprzęgło to sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts