rkarolek Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam Jestem świeżym posiadaczem MII dCi, według wskazań komputera samochód spalił ~26,8l natomiast na stacji wlałem ~28,6l (poprzednio tankowałem do pełna na tej samej stacji, ale z innego dystrybutora) Wiem że komputer to w sumie wskaźnik a nie miernik, ale chyba prawie 2l przy połowie baku to dosyć duża różnica. Jak to wygląda w waszych autkach, czy zgadza wam się wskazanie komputera z realna ilościa paliwa? I drugie pytanie, czy wskazanie zużycia na komputerze odnosi się również do paliwa zużytego na klimatyzacje, czy może są to oddzielne obwody i dlatego taka różnica? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 mi ostatnio udalo sie wlac 62,5l na 60l pojemnosci baku na to co wskazuje komputer zawsze musisz brac poprawke ad 2 tak, wskazuje wieksze spalanie po wlaczeniu klimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 rkarolek, poszukaj na forum. Jest taki wątek "spalanie w waszych limuzynach" o ile dobrze pamiętam i tam już napisane było wszystko w tym temacie i ile pali i jak wskazuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 bak jest 60L, ale jest jeszcze rura, dlatego zawsze wejda jeszcze te dwa litry, niewazne ile masz do dotankowania, a to jak szybko dystrybutor odetnie to jesgo sprawa. przy okazji, jak zauwazyl Piok, temat jest mocno rozwiniety, zapraszam do odpowiedniego, wskazanego watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi