Quba. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam Nie ukrywam ze bardzo chcialbym zalozyc oryginalny xenon do megane II Niestety przerazaja mnie te wszystkie czujniki do poziomowania itp ? I tutaj pytanie do forumowiczow ? moze ktos ma megi z oryginalnym xenonem i wie czy to poziomowanie dziala "dynamicznie" tzn zmienia wysokosc swiecenia jak samochod np wjezdza na gorke itp ? czy tylko jak zmienia sie obciazenie tylnej osi ? Drugie pytanie moze ktos ma fotki megane II ph I z lampami przednimi od megane II ph II ? Bo soczewki pasuja ponoc plug&play ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Wydaje mi się ze działają dynamicznie podczas przyśpieszania, hamowania nawet mam wrażenie ze oddzielnie poziomują prawy i lewy reflektor podczas przechyłów wzdłuż osi pojazdu. Czujniki znajdują się na lewym przednim wahaczu i tylnym. Gdzieś nawet czytałem ze wraz z wzrostem prędkości zwiększa się zasięg reflektorów. Prawdopodobnie dołożenie wszytkich elementów instalacji zeby sprawiała wrażenie oryginalnej to kosztowna zabawa. Np. układ sterujący spryskiwaczami - załącza spryskiwacze reflektorów po dłuższym spryskiwaniu przedniej szyby (przy włączonych światłach). Najpierw spryskuje jeden reflektor potem drugi - pompka spryskiwaczy wygląda jak do szyb tylko są grubsze przewody zasilające (zmiana obrotów pompki przez zmianę biegunów). Co do drugiego pytania to lampy po lifcie prawdopodobnie pasują tylko do zderzaka po lifcie. Wiec jak zmieniac lampy to razem ze zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Hmm wiec xenon chyba bedzie w nastepnej megi :) a szkoda ((( Co do soczewek to Hadson pisal mi na pw ze pasuja plug&play tzn wtyczki sa takie same,a co do zderzaka to ksztalt lampy pozostal bez zmian (tak sadze po wnikiliwym ogladaniu fotek w internecie.) Jesli pasuja soczewki do starego zderzaka,a moim zdaniem jest on ladniejszy to chcialbym przed kupieniem zobaczyc jak to wyglada. Wydaje mi sie ze ze starym zderzakiem powinno to ladnie wygladac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Może się mylę ale: phII i phI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 i ja widze za na 90 % bede pasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 tez mi sie tak wydaje, najwyzej male przerobki zaczepow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wiec pozostaje jeszcze tylko znalezienie fotek jak to bedzie wygladac w praktyce i moze zamawiac nowe lampy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi