denim Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Mam pytanie do znawców jak to jest z tymi obrotomierzami w tym silniczku. Ja w mojej megi mam obrotomierz do 5 tys. Ale widziałem już kilka megi(zdjęć i 2 na żywo) gdzie liczniki był do 7 tys obrotów. Obie które oglądałem okazały się bite ( niby bezwypadkowe) stąd moje podjrzenie, że liczniki wymieniane z deską rodzielczą i ktoś nawet na to uwagi nie zwrócił. Ale tak ogólnie czy występowały Meganki 1,5 dci 82 KM z obrtomierzami 7 tys obrotów. Ps jak już piszę o tym To jeszcze przy okazji porad przed zakupem, jakby się ktoś wypowiedział o silniku 1,9 120 KM jego bolączki, czeste awarie itp Czy warto kupować taki większy silnik jak w ciągu roku przebieg ok 10 tys. Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 wydaję mi się, że w dieslach obrotomierze są do 5 tys. a w benzynkach do 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 były "kiedyśtam" w dCi obrotomierze z podziałką jak benzyna. Przy małym przebiegu, co Ci zależy, dużo więcej na paliwo nie wydasz, a ile się mocą nacieszysz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobi Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Moja Meganka jest 2002 rok 82KM i ma właśnie obrotomierz jak z benzyniaka, też się zastanawiałem skąd to się wzięlo... jeśli nie ma się auta od nowości z salonu to nigdy nie ma 100% pewności, że nie było bite, a ja do swojego mam jakies 90 z hakiem:) (sprawdzany dobrym miernikiem grubości lakieru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Meganki II przed liftem miały wszystkie obrotomierze wyskalowane jak w silnikach benzynowych,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denim Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Moje kombi jest z okresu przejsciowego. Ostatnie sztuki z taśmy montażowej tzw. Mam podziałki przy nawiewach, licznik 5 tys. itp. No to pomyślimy o tych 1,9. Akualnie do mojego kombi szukamy jeszcze 2 meganek. Jednej tańszej tak 16-17 tys (wiemy jest ciężko, cudów nie ma) a drugiej do ok 25 tys. Szuka rodzina ja pomagam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi