Skocz do zawartości

Demontaż wycieraczki przedniej

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tym ściągaczem wycieraczkę od strony pasażera zdjąłem bez problemów natomiast od strony kierowcy było trochę mało miejsca ale jest on sporo regulowany i dało się go odpowiednio ustawić i zdjąć wycieraczkę. Tylnej nie próbowałem bo nie miałem jeszcze takiej potrzeby. A wracając do tematu udrożnienia tego kanału od strony kierowcy to próbowałem również drutem giętkim i bardziej sztywnym z izolacją. Druty wchodzą tak na głębokość 20 cm i dalej nic coś blokuje. Ciekawe jak długi jest ten kanalik? Jest on zakręcony i temu tak ciężko go przepchać. Ten od pasażera jest prosty i tam kłopotu nie było. I jeszcze jedna rzecz czym uszczelnić otwór z przewodami elektrycznymi w tym kanaliku i całą tą obwódkę miedzy metalem a końcem kanalika bo po próbie testów z wodą, leje mi się woda przez ten otwór po kablach i dookoła po zewnętrznej stronie kanalika.

thumb_hosting_zdjec_1366354976__kanaliki.jpg

Dodano: 02 maj 2013 - 19:35

Udało się udrożnić kanał, taką rurką co się bimber pędzi. Jest ona twarda i zarazem elastyczna. Kable, które są w odpływie uszczelniłem silikonem co stosuje się do zlewozmywaków i kabin prysznicowych silikon ten nie przepuszcza wody. Testy wypadły pomyślnie :)

Edytowane przez sirpiotr