przemek_el Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam. Mam Megane I PHI i muszę wymienić tylną wycieraczkę, problem polega na tym ze mam fabrycznie zamontowany spojler który mi to uniemożliwia, nie mogę odgiąć wycieraczki tak jak z przodu. Na zdjęciach jest pokazane jak to u mnie wygląda. Czy ktoś wie jak tą wycieraczkę wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 odkleić/ odkręcic spoiler. innej opcji nie ma. jak pokombinujesz to moze samo pióro da sie jakos wymienić ale ramienia nie sciagniesz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 PatrykGDA a czy wiesz może jak spojler jest przykręcony, gdzie są śruby lub jak to jest z odklejeniem go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 nakrętki są pod zaślepkami w klapie na klucz chyba 10 mm ,sztuk 4 ;) .Aby ściągnąć same pióro ,wystarczy zatrzymać wycieraczkę w połowie szyby 8-) ,przynajmniej ja tak robię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasman Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 A tak przy okazji po jakiego Ci spojler w przednionapędowym aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Taki został kupiony ;) ja nie miałem na to wpływu ;) nie wiem czy to fabrycznie ale kolor jest taki sam jak auta wiec mogę podejrzewać że to jest fabrycznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 po jakiego Ci spojler w przednionapędowym aucie?spojlery się montuje tylko w tylnonapędowych i 4x4?Człowiek sie uczy całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 A może w przednionapędowych to się montuje z przodu?;) przyjrzałem się tym będącym na allegro i niektóre mają dokładnie ten sam spojler co u mnie wiec myślę że to montaż fabryczny, więc thomasman, z tym pytaniem zapraszam do salonu Renault ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 ten spoiler dla wygladu jest ;] i spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_el Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Dziękuję za pomoc, skorzystałem z instrukcji andrzej27r, i wymieniłem pióro ;) temat uważam za zamknięty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi