paweł paweł Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam wszystkich na forum. Tu Paweł z Wałbrzycha, tymczasowo we Włoszech. Jeżdże Megane Scenicem 1.9 dti z 97 r. Miałem tu ostatnio stłuczkę. Uderzyłem prawym bokiem w inny samochód. Wyciekł cały płyn chłodniczy. Mechanik stwierdził, że chłodnica do wymiany. Kupiłem używaną. Wymienili. Po odebraniu auta w drodze do domu, stwierdziłem, że turbodoładowanie nie działa a silnik ostro się grzeje (przejechałem tylko 10 km). Pewnie to banał ale nie mam pojęcia czemu turbo nagle nie działa a silnik mocno nagrzewa. Czy te dwie sprawy mają ze sobą cokolwiek wspólnego. podpowiedzcie coś bom zielony zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Jeśli silnik się grzeje to może być, uszkodzony termostat ma tylko mały obwód chłodzenia, nie odpowietrzony układ chłodzenia albo brakuje płynu w układnie może też być opcja nie sprawnej pompy wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi