Zylak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mam problem z renault megane 1.4 benzyna/gaz auto gasnie podczas jazdy albo po zgaszeniu silnika nie chce ponownie zapalic. Traci iskre sprawdzalem na przewodach (przewody ostatnio wymieniane) cewka od zaplanu wymieniona, kopulka tez a problem dalej jest. Mial juz ktos taki problem? Moze ktos zna rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A palec rozdzielacza w jakim stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zylak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 kopulka nowa i palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Kopułka nowa, palec nowy, cewka nowa, (przydały by się firmy czy coś) Sprawdź skrzyneczkę bezpieczników tą obok akumulatora (mała czarna skrzynka 6 - 7 bezpieczników o mocach 60,60,60,40,puste gniazdo,30/70 u mnie puste, 60,30) Widzę, że masz LPG sprawdź czy silniczek krokowy ma zasilanie, bo rozumiem, że gaśnie na benzynie i na gazie, tak? Możesz też zobaczyć jak wyglądają bezpieczniki co masz po prawej stronie czarna skrzyneczka od góry otwierana jak tam to wygląda... I sprawdź w jakim stanie wtryskiwacz bo mój się skończył 263tyś przebiegu może być, że się zacina... ale ty piszesz, że zanika ci iskra może być, ze gdzieś nie ma uziemienia jakiś przewód się przetarł itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi