hard-drive Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 włączacie klime jak jezdzicie z niemowlakiem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jasne, że tak. ;) Moja mała ma 6,5 miesiąca. Oczywiście nie przesadzaj z temperaturą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tylko pamiętaj o tym, żeby strumień powietrza nie był skierowany na ciebie, czy pasażera, ale do góry... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Ja w zeszlym roku przez klime niezle sie zalatwilem... zapalenie krtani/gardla/tchawicy ciagnely sie za mna przez 4 miesiace... Grunt to nie obnizac za bardzo temperatury nigdy nie kierowac nawiewu na twarz, centralne nawiewy mam zawsze zamkniete lub prawie zamkniete. Jak juz dojezdzam do celu to lekko otwieram okno tka zeby powietrze sie zmieszalo z tym na zewnatrz, dzieki temu nie ma skoku temperatur, co bywa zgubne. Jak jest bardzo goraco w srodku, najpierw jade z otwartymi oknami (z wlaczona klima), troche przewietrze. Trzeba pamietac, ze nawiew na szybe jest dla nas ok, ale siedzacy z tylu poczuja to jako podmuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 U mnie zazwyczaj jak jest włączona klima to jest ustawiona na nadmuch powietrza na przednia szybe i nogi, wtedy centralne kratki są ustawione do góry oraz te boczne są ustawione na boczne szyby, wtedy ze wszystkich kratek leci mały strumień powietrza... A gdy dojeżdzamy do celu to stopniowo zwiększamy temperaturę... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ja osobiście nawiew mam zawsze skierowany na siebie, być może koledzy z postów wyżej mają rację, ale jeżdżę tak od 3 lat i nigdy przez to nie miałem żadnych zdrowotnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Ważne jest aby przed wyjściem z auta zachować rozsądne proporcje do temp. wewnątrz auta a na zewnątrz, coby organizm nie dostał szoku termicznego. ;) Przyjęte jest tak do około 5 st. mniej niż na zewnątrz. Zwłaszcza ważne to jest przy małym dziecku i osobach starszych ponieważ te osoby najbardziej to odczuwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armog Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dwójka cudownych dzieci rok i sześć lat - jazda cały rok na klimie ZERO problemów ze zdrowiem moim i dzieci. ;) Rada: Jak ze wszystkiego - trzeba korzystać z głową. 8-) Nigdy przez klimę się nie przeziębiłem w moim samochodzie ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 hard-drive, Już drugie lato jezdze z klima i nic małej ani nam nie jest. Tylko jak już pisali wyżej zawsze wyłączam chwile przed wysiadaniem i jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 ja również klimę mam ustawioną na siebie albo centralnie jeżdżę tak od dawna nie tylko w Scenicu i problem z gardłem miałem na samym początku... teraz to minęło... klimy używam można powiedzieć że non stop nawet w zimę jest włączona bo szyby parują od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi