snap Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 na poczatek materialy: lakier do felg 2 puszki po 500ml papier scierny "600-ka" 4 arkusze benzyna ekstrakcyjna tasma malarska ( papierowa ) gazety + czysta sciereczka ceny: lakier 2x 10zl papier 4x1,5zl benzyna 5zl tasma 3zl zaczynamy od zdjecia felg. natsepnie czyscimy najlepiej bez wody, na sucho, wystarczy czysta sciereczka, chyba ze kola sa bardzo brudne - wtedy myjemy i dokladnie suszymy zeby uniknac luszczenia sie farby nalezy felgi zmatowic papierem sciernym. na jedna felge spokojnie wystarczy arkusz papieru nastepnym krokiem jest zabezpieczenie felg tasma malarska. tasme przyklejamy w rowku pomiedzy felga a opona,malymi kawalkami poniewaz latwo je wyprofilowac opone oslaniamy gazetami i rowniez przyklejamy, na koniec zostaje oklejenie wentylna zabezpieczona felge odtluszczamy benzyna ekstrakcyjna, radze nie uzywac rozpuszczalnikow, rozcienczalnikow i nitro bo lakier moze sie zawazyc lakier nalezy dokladnie wymieszac, porzasajac nim kilka minut malujemy cienkimi warstwami, lepiej nalozyc kilka cienkich niz jedna gruba najwazniejsze: bez pospiechu !! przed i po po w trakcie po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 najs moze tez sie skusze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Muszę przyznać że fajnie to wygląda. :-> I ciekawe jak czarne felgi by się prezentowały na czarnym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 gacek_fm, zerknij na foty czarnego R26 :] np TUTAJ i pare postow nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 wszystko skonczone & zamontowane + przyciemnione szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 wyszło takie za czarne wszystko, opona się zlewa z felgą i szparą pomiędzy z błotnikiem, ja kiedyś miałem takie felgi i też chciałem je tak polakierować i jeszcze frontowe części ramion wypolerowac... to by to jakoś wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 w realu wyglada lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 spoleruj te felgi na przykład tak jak ja mam, zdjęcia w opisie mojego auta, i zobaczysz ze bedzie o niebo lepiej... czarny i polerka jest teraz top&trendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jeśli chodzi o profesionalne malowanie felg polecam COLOREX stare felki śrutują i uzupełniają ubytki nastepnie natryskują lakier proszkowo i to wszystko trafia do pieca. EFEKT MIAZGA !!! felgi jak ze sklepu lakier gruby i trwały. Malowanie sprayem felg to strata czasu i pieniedzy tym bardziej jak widze malowanie na oponach :/ zaraz przy rantach wszystko odejdzie bo guma sie rusza i odprysnie wszystko albo zostaną wytarte ślady. Mój stary tam pracuje 8-) wiec jak ktoś jest z Krakoofa zainteresowany to na PW będą zniszki ostatnio kumpel malował tam felgi zapłacił 60zł. A banana na buzi miał takiego :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 no dobra a co z wywazeniem felg? bo chyba musza zdejmowac odwazniki, wyczyscic po kleju, i takie tam... ja bym byl interesujacy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 jak z trwaloscia farby???nie boisz sie odpryskow????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Najlepiej pomalować felgi tak jak auto łącznie z bezbarwnym. Ja tak kiedyś zrobiłem w starym audi i efekt był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniols Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 siemanko moglibysciep odac czym najlepiej malowac farby? nazwa firmy i typ.. i czym czyscic ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamen31 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 też skusiłem się na pomalowanie moich felg... oto efekt cięcie Fotki wstawiamy według ustalonych zasad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HassanG Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam. Odświeżę temat. Jakiego lakieru używaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi