radoglo Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 witam Ostatnio zauważyłem że tył mojej megi siedzi zdecydowanie. Zawsze był nisko ale teraz koła chowają się w nadkola. I moje pytanie czy pękły drążki skrętne? i jak to sprawdzić? Mimo że tył opadł dalej pracuje tzn. ugina się. Podnosiłem lewarkiem koło ale luzów nie wyczułem. belka chyba 4 drążkowa I co z tym robić? da się to podnieść na tych frezach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Gdzieś na forum jest instrukcja jak podnieść tył do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeloNek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Instrukcję jak podnieść tył na belce skrętnej znajdziesz w książce WKŁ, sam podnosiłem tył ale w warsztacie, nie miałem narzędzi do tego - wchodzi w grę wysunięcie drążków skrętnych i przesunięcie ich o odpowiednia ilość zębów. W warsztacie zapłąciłem za podniesieniu tyłu o 3 zęby 400zł. Tył faktycznie się podniósł i było zdecydowanie lepiej. Poszukaj na forum było już o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Można samemu. Ja wymieniałem tulei i ustawiałem tył. Na pierwszy raz trochę zabawy ale do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi