tomolomo1 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich! Jestem nowy na tym Forum i jest to mój pierwszy post. Zainteresowałem się zakupem Megane 1.6 16V z 2003 r. Samochód krajowy od I właściciela, serwisowany w ASO, przebieg 145 tys. km, wyposażenie dosyć bogate, 6 poduszek, klima automatyczna itd. Autko ma lekko wgniecione lewe tylne drzwi i trochę porysowany zderzak. Niestety nie dysponuję zdjęciami. Chciałem zapytać ile za taki samochód można zapłaci? Sprawdzałem na Allegro, ale tam to można głównie znaleźć kombinowane auta z importu. Jak sprawują się te modele w eksploatacji? Z tego co wiem to główne problemy z cewką i KZFR. Wiem, że cewka w tym egzemplarzu była wymieniana już 3 razy. Reszta według zapewnień sprzedającego jest ok. Na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach samochodu? Dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonescu Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Kupujesz auto które ma już 7 lat więc musisz się liczyć z mniejszymi lub większymi problemami. Znam przypadki kiedy ludzie oglądali auto z każdej strony, jeździli na oględziny do mechaników a po miesiącu zaczęły pojawiać się problemy. Używka to zawsze loteria a całego samochodu nie jesteś w stanie sprawdzić. Zbyt dużo tego. Poczytaj forum i się dowiesz z czym właściciele megane2 mają problemy. Co do kombinowanych aut z importu to podejrzewam, że spora część z nich jest w lepszym stanie technicznym niż krajowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts