adamsvip Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Witam, próbowałem podłączyć według schematu, mam instalację ag czy jakoś tak, mam scenica z 2000 r, 16 16v, zdjęcie licznika i gniazda załączam poniżej. Mam pytanie, jak do pinu 1 (różowy kabelek po lewej) podłączę masę (np z zawiasów) to powinna świecić się kontrolka gpl? U mnie w instalacji jak silnik może się przełączyć już na gaz to słychać pyknięcie i trzeba dodać trochę gazu i się przełącza, sprawdziłem i po pyknięciu elektrozawór jest sterowany masą a nie plusem. Podłączyłem na krótko masę do pinu 1 w kostce od licznika ale kontrolka się nie zaświeca. Możliwe że w liczniku trzeba jeszcze włożyć żarówkę w miejsce gpl? ////////// Sprawdziłem licznik, pod kontrolką GPL nie ma diody odpowiedzialnej za podświetlanie, odpuszczam sobie, nie chcę montować diody. Miejsce na diodę i ścieżki do niej prowadzące są jak by ktoś chciał wiedzieć. Edytowane 25 Maja 2014 przez adamsvip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corey16 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Trochę ogrzewany kotlet ale uważam że lepszym rozwiązaniem jest wlutowanie się w przycisk sterowania gazem (dioda kontrolna i rezerwy) i zastosowanie diody LED dwukolorowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi