ghostface Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Witam forumowiczów, jak w temacie - czy ktoś przerabiał temat montażu fabrycznej nawigacji w Scenicu I phII? W tej chwili posiadam zwykłego kaseciaka + zmieniarka. Na alledrogo znalazłem fabryczne nawi + wyświetlacz (niestety brak anteny) http://www.allegro.pl/item1112235617_czytnik_navi_renault_scenic_wyswietl.html za 600 PLN dość intensywnie nad tym myślę. Pytanie jak sprawują się aktualne mapy do fabrycznych nawigacji do tego modelu, polski lektor itd? Czy to w ogóle warte zachodu? Zwykłą nawigacje posiadam - ale tom tom na szybie drażni. Nie jestem zwolennikiem obwieszania wnętrza samochodu tego typu akcesoriami. Z góry dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverick215 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 świetna sprawa ten carminat 6000 , mapy dobre , polski język można dograć , tylko jedno małe ale , pisze ze brak anteny antena koszutje 40 zł uniwersalna , tylko w przypadku tej nawi pisze sprzedający że sterowanie wyświetlacz i czytnik , nic nie pisze o wiązce i co najważniejsze o puszcze sterującej do której się wszystko podpina ! , w podobnych pieniążkach możesz poszukać carminata 8000 tylko ciężej z jego podłączeniem ale da się zrobić montowałem już kilka carminatów 6000 i 8000 u siebie w firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostface Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 No to jest nadzieja Możesz zdradzić jak wygląda cenowo montaż takiej navi w miejsce wyświetlacza od radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodafelicia Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Podepnę się do tematu. Również rozważam zamontowanie fabrycznej nawigacji w Scenicu z 2000 roku. Obecnie posiadam radio z CD. Chętnie usłyszę wszelkie wskazówki dotyczące zakupu używanej fabrycznej nawigacji oraz porady dotyczące montażu takiego urządzenia w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) mój szwagier montował, ale do Laguny I...troche kombinacji z kablami, przewodami było, zmiana języka, ale dał radę...jedynym problemem u niego jest dostac daszek który zakrywa wyswietlacz, a jeśli sie pojawi to znika w przeciągu kilku minut Edytowane 17 Grudnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodafelicia Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Znalazłem taką używaną nawigację. Pytanie czy to wszystko co potrzebuję aby mieć nawigację w aucie? Czy może muszę w coś jeszcze się zaopatrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Jeszcze problem z górną deską bo albo rzeżba albo wymiana i nie widzę anteny Edytowane 17 Grudnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi