wkonrad Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 witam zmiezam zabrac sie do wyminy przegubow w mojej megance silnik 1.4 z 98. 2 pytanka 1. czy sa potrzebne jakies specjalistyczne narzedzia do tego celu??? 2.czy da sie wyciagnac pol osie bez rozkrecania ukladu kierowniczego i zawieszenia??? pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Ad.1 Wg mnie specjalnych narzędzi nie potrzebujesz. Nie pamiętam tylko czym i jak dokładnie ściągało się przegób z półosi. Ad.2 niestety nie. musisz rozkręcić końcówki drążków kierowniczych, sworzeń dolny oraz piastę od mocowania amortyzora. Inaczej tego nie wyciągniesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano07 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 witam. właśnie przerabiam wymianę przegubu a raczej jego reklamację , gdyż nowa półośka zaczęła lecieć mi po miesiącu.Po prostu od strony skrzyni puścił uszczelniacz i leciał olej.Wyjmowanie półosi to jakieś 30 minut spokojnej roboty. potrzebne są klucze rozmiar 13nasadka ,26 nasadka i dwie 16 .odkręcasz nakrętkę przegubu, zdejmujesz koło, zlewasz olej ze skrzyni, odkręcasz dolny sworzeń wachacza kluczem 16, 3 śruby przy skrzyni , skręcasz kierownicą w lewo i wyciągasz półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 niestety trzeba rozkręcic wachacz,swożeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1993 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Witam. Ja mam Megi z 1997 roku i tez mi słychać przegub zewnętrzny od pasażera jak skręcam lub zjeżdżam z ronda dodając w tym momencie gazu. Silnik to 1.4e (energy) i tu moje pytanie czy ktoś wie na 100% jak tam jest? Sam przegub się wymienia czy razem z półosią? Czy z tego roku i z tym silnikiem da się zbić sam przegub czy całość do wymiany? Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 W moim 1,4e z 99r przegub był razem z półosią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 W phI przegub nie jest razem z półosią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1993 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Hawaii jeśli tak jest jak mówisz to by było git bo sam przegub nowy kolo 100zł a z półosią 300 to już bym miał za ta kasę sam przegub razem z wymianą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wiem, wiem, ja niestety musiałem skorzystać z tej droższej opcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi