matrix Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam wszystkich mam meganke z roku 99r 16V 1,4 RN i jestem z niej bardzo zadowlony,ale mam jeden problem.Od około pół roku mam dziwne stukanie w przednim zawieszeniu podczas jazdy.A mianowicie gdy skręce kierownicą około 20-30 stopni w lewo lub prawo dobiegają dziwne odgłosy takie szybkie TRYKK TRYKK.Chciałbym podkreślić że odgłosy słychac na gazie.Jeżeli skręcam bez gazu odgłosów niema.Wiem że był już podobny temat na forum i doradzano wymiane przegubów.Ja moge napisac tyle że byłem już z tym problemem u mechanika i stwierdzono wymiane lewej półosi (wraz z przegubem),też tak zrobiłem wymieniłem zapłaciłem 650zł i co i nic dalej stuka jak stukało.Prosze o pomoc może ktoś z was miał podobny problem.Pozdrawiam- Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 650 zł?? Toś troche zapłacił, wg mnie zbyt dużo. Jak już było kilka razy opisywane, przyczyn może być kilka, a z podobnymi objawami to najczęściej: - przekładnia kierownicza, - mcpersony, Ogólnie przydałoby się przejrzeć całe przednie zawieszenie np: drążki, końcówki,sworznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 A poduchy silnika? Ja mam takie same symptomy i powiedziano mi że to prawdopodobnie poduchy.. I podczas dodawania gazu przy skręconej kierownicy nawet silnik ma taki hmmm inny dźwięk, ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Oczywiście, że sprawdzić można, bo jeśli to poducha, to lepiej, bo tańsza opcja niż np. padnięta przekładnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi