przemo_st Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 J.w. Rozbiłem Megankę Classic i mam pytanie-czy jest sens robić tzw. przeszczep?Mam na myśli kupno sprowadzonego z Anglii samochodu za ok.3.5 tysiąca i przełożenie do niego kierownicy itp. Jak to wygląda od strony prawnej? Samochód(rozity) był wart około 10-11 tys.-Megane classic 1997 r. 1.9D w praktycznie podstawowej opcji.....Za zwłoki jakie z niego zostały może wezmę 4 tysiące(mam nadzieję ) .Proszę o poradę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 masz jakies zdjecie Twojego autka? ile / co chcesz przeszczepic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 chcesz by angol jeździł na papierach od rozbitka? to nielegalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 jak przełożysz kiere na europejską stronę w angolu to auto Ci się będzie prowadzi jak stary tramwaj na krzywych torach :-/ odpuśc...szkoda czasu i zachodu dla paru $$ oszczędnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_st Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Mam -> http://allegro.pl/item213130993_renault_me...uszkodzony.html Sam już nie wiem co robić z tym samochodem:( [ Dodano: 2007-07-05, 22:17 ] A przeszczepić myślałem kierownicę z deską i całym tym stuffem do angola.Póżniej chyba rejestracja.....Jest sens kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 kolega właśnie tak robi jak ty chcesz zrobić, nie jest to moze legalne, ale niekiedy się opłaca, jak masz auto za 3,5k zł i masz wszystkie części do przekładki to jest spoko, sa firmy które robią przekładki ale to koszt minimum 2000zł pozatym musisz mieć znajomego blacharza lakiernika który przeszczepi ci numery i raczej zrobi ci megane pod kolor starej zeby sie nikt nie przyje...., serio jest z tym troszke zabawy, moimm zdaniem to koszt około 7000zł (kupno i przerobienie), moze lepiej wziąść kase z ubezpieczenia o ile dadzą sprzedać auto i kupić takie samo... trzeba się zastanowić i zadecydować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 ja ponawiam swój apel.... bo przekładki to sie robi w unikatowych autach typu skyline niedostępnych serynie w europejskiej wersji a nie "powszechnych" megankach... sprzedaj auto...kup drugie (oczywiście megane :) ) i nie baw sie w tramwajarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azagoth Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 sprzedaj auto...kup drugie (oczywiście megane ) i nie baw sie w tramwajarza popieram, nie baw się w taki rzeczy, szkoda czasu, nerwów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Wg mnie czas i nerwy i wydana kasa nie będzie tu problemem. Najgorszy będzie efekt. Kolega zrobił przekładkę w Omedze B. Efekt straszny. Dziury, wszędzie wieje powietrze podczas jazdy :-/ efektem przekładki na pewno nie będziesz zadowolony. Daj sobie spokój. Gdybyś sprzedawał jakieś części z tej Meganki to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi