Jart Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Panowie prawie zakupiłem megane z 2001 roku DTI 1,9 i w tymczasowym dowodzie mam 59 Kw a tak na moje noge i oko to chyba 98 kM....jak dokładnie rozróżnic te silniki????? No i wersja, bo ma i ele szyby i lusterka(podgrzewane), klima, 4 poduszki i ABS ,ESP.domykanie z klucza centralnego, blokady zamków, radio ze sterowaniem w kierownicy, fotele w każdej pozycji, immobilizej ........i wiele innych.. Auto ma 170 tys przebiegu silnik pięknie chodzi, bez wycieków no i furczy...... Acha co mogę zrobić z twardym pedałem gazu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Jak masz Intercooler to masz 98 KM, w przeciwnym razie 80. Na forum są opisane wersje wyposażenia, poszukaj. W schowku pasażera powinna być napisana wersja, albo na lewej listwie drzwi (na zewnątrz). Acha co mogę zrobić z twardym pedałem gazu???? Sprawdź linkę gazu, może się postrzępiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 A więc wersja RXE a inter powinien być gdieś w okolicy chłodnicy a tam pusto....chyba że te 2 zajebiaszcze rury idące prawą stroną (przodem do maski) w okolicach poniżej reflektora są złączone właśnie do inter..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Tak, te rury idą do IC. IC jest pod lampą od strony kierowcy, między halogenem a nadkolem Wynika z tego że masz 98KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jart Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 No i mam meganke 2001 rok dti 98 kM RXE.....silnik super chodzi równo i bez wycieków, auto w środku pachnące i prawie nowe...dałem 9.500 zl..chyba bardzo dobra cena. Rozrząd niby był na 150 tys km wymieniony ale i tak go zrobię, olej 3 tys km temu więc git....Zrobiłem prawie 300 km w 2 dni i ta na oko wychodzi mi ok 6 l na 100 km, miasto trasa krótka..zadowalające......Poprzednia Astra g 2.0 DTI nie schodziła poniżej 7 l..a nawet po mieście na klimie 8..;(.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Jart, jeśli nie ma w aucie żadnych ukrytych niespodzianek (wad) to uważam, że bardzo dobra cena. Co do rozrządu to oczywiście wymień tak samo jak oleje, płyny i filtry. Powodzenia i zadowolenia z autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi