qwerty1234 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam, Czy w oryginalnym radiu Philipsa z Megane I 1.6 96r. hb da się zamontować taki konwerter? Konwerter aukcja allegro Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Da się podłączyć praktycznie do każdego radia samochodowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Pod warunkiem że radio odbiera pasmo fal średnich MW, przynajmniej tak wynika z aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Bawiłem się radiem i jest zakres MW od około 500 do 1400 albo coś koło tego. A jak wyglądałaby kwestia podłączenia zasilania z radia? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Takie coś raczej dużo prądu nie ciągnie, więc można spróbować się wpiąć w kostkę ISO od radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Myślę, że podłączę to do zasilania w kostce ISO po stacyjce. Pozostaje kwestia podłączenia anteny. Wiem że mam u siebie wtyczkę 90 stopni, a na aukcji jest prosta. Jak to rozwiązać? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 qwerty1234, w sklepach elektronicznych są różnego rodzaju przejściówki za 5-10 zł, pewnie coś dobierzesz. P.S. Jak podłączysz daj znać jak to działa. Mimo że nie mam MW to jestem ciekaw opinii. Co więcej, przy tym adapterze rezygnuje się z odsłuchu radia FM itp, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jakie masz radio, że nie ma MW :shock: Jeden z użytkowników cb-radio.pl testował to urządzenie i sprawdza się całkiem nieźle. Poniżej link do filmiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pawel, JVC FM 1, FM 2 i AM only Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Przeglądnij dobrze instrukcję od JVC. Jest tam fajna tabelka, a w niej AM: MW 522 kHz - 1 620 kHz, LW: 144 kHz - 279 kHz. Jednak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jednak nic z podłączenia nie będzie. Za radiem jest za mało miejsca, aby podłączyć przejściówkę. Jedyne co pozostaje to kupić oddzielne radio CB. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Przecież przejściówkę i tak musisz gdzieś wyprowadzić, żeby mieć dostęp do przełączników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi