kacdie Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam, jestem zainteresowany kupnem tej meganki: http://moto.allegro.pl/renault-megane-1-6-...1201507079.html Proszę o opinie, czy warto interesować się tym dalej, czy cena nie jest za wysoka / za niska, wszystko co myślicie na temat tego auta. Rozmawiałem dziś ze sprzedającym, mówi, wszystko jest ok, prócz: -klima delikatnie zajeżdża i prawdopodobnie należałoby ją odgrzybić -niedawno zauważył, że jedne z tylnych drzwi czasem zacinają się przy otwieraniu centralnego zamka Ile może kosztować usunięcie / zabezpieczenie tego rdzewiejącego odprysku przy tylnej klapie? Jest też możliwość sprawdzenia samochodu w ASO renault tylko, że musiałbym tam dojechać ok 50 km oraz w zwykłych stacjach kontroli na miejscu (w Gostyniu). Czy stacja kontroli wystarczy czy lepiej podjechać do ASO? Z góry dziękuję za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jak na razie zauważyłem, że maska z lewej strony jest lekko poniżej błotnika. Jak długo jest LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Całkiem ok tylko ta maska i ta rdza - nie wróży nic dobrego 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacdie Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Gaz był założony zaraz po przyjeździe do polski, czyli w 2005r. i zostało na nim przejechane 60k km. Trochę nie chce mi się wierzyć w stan licznika. Co do maski, wielkie dzięki, sam bym tego w życiu nie zauważył, coś musi być faktycznie, bo sprzedawca mówił mi też, że lewe drzwi są malowane oraz wymieniana była w nich szyba (tyle, że jeszcze we Francji). Zdecyduję się na sprawdzenie w aso w Lesznie, koszt 200 zł, podpinają pod kompa, mierzą lakier oraz sprawdzają ogólny stan techniczny. Jeśli się okaże, ta lewa strona to tylko ślady po jakiejś niegroźnej stłuczce itp. to myślę, że furka będzie moja:) Tomik, Twój scenic to poezja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glee Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 powiem szczerze że na podstawie zdjęć autko wygląda nie najgorzej - prócz tego co zauważył zawisza proponuje spojrzeć na prawy tył - zwróć uwagę na odcień lakieru wokół napisu MEGANE i na tylnej masce a kolor lakieru wokół wlewu paliwa - nie sądzę by była to wina padania cieni - na potwierdzenie mojej tezy brak na prawym tyle dekielka na alufelgę... Pozdrawiam UDANEGO ZAKUPU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoName Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Autko wygląda na zadbane, ale przyjrzyj się miejscom, gdzie występuje ruda. Tylko jedno pytanie: ktoś założył gaz i przez 5 lat przejechał tylko 60tys km? Wątpię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Mógł przejechać... mam w domu taki przypadek,przez pierwsze dwa lata po założeniu gazu szwagier dojeżdżał do pracy,zrobił jakieś 45tys,od dwóch lat siostra jeżdzi robi aż 5km dzinnie(wożemie pociech do szkoły)... auto ma gaz 5 lat i 65 tys... też by nikt nie uwierzył ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwu88 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 W swojej Coupe 99' ph1 2.0 16V (220tys. km) mam fabrycznie zamontowaną instalację LPG i wierzcie lub nie, silnik sprawuje się idealnie i nie pobiera oleju. Nie ma więc ogólnej zasady jeśli chodzi o silnik + LPG, wg mnie, zależy od instalacji, silnika i umiejętności zainstalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacdie Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, tamto autko będę oglądał w najbliższą sobotę, natomiast natrafiłem na jeszcze jedno ogłoszenie, co sądzicie o tym http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-gaz-s...-C13878730.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Cały przedni pas jest po wymianie i zderzak brzydko spasowany ... Widać miała bliskie spotkanie z mamutem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacdie Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Ha, czyli jego przeszłość ciężko określić jako bezwypadkową. Warto mi jechać 120 km z Poznania oglądać, czy raczej odpuścić sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Odpuść sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 dlamnie to coś przód mu za bardzo siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacdie Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Ok, wielkie dzięki, już odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 jeśli chce dobrą Megane to napisz do kolegi Leman666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi