Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Planuje zakup Megane II

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Wynalazłem kolejne auto. http://otomoto.pl/renault-megane-fl-klimat...-C15024600.html Czytałem dużo opinii, że okolice Gniezna to same komisy szrotów składanych i picowanych do sprzedaży i to mnie martwi. Wybieram się tam w sobotę i jak coś znajdę, to jadę do ASO Renault. Tylko nie wiem czy warto, ma ktoś jakieś doświadczenia z tamtych rejonów?

Ja mam doświadczenie bo mieszkam w Poznaniu i tu w promieniu 100km jest mnóstwo fabryk samochodowych i strasznie ciężko znaleźć tu nie ściemniane auto zza granicy. Wątpię w przebieg powyższego auta zwłaszcza że ma hak. W środku pedały chyba trochę zjechane i pierścień od lewarka jakoś słabo się trzyma konsoli. Oczywiście polerka wjechała pięknie, nowe dywaniki, pewno fotele wyprane także koniecznie pojedz do Aso tylko że nim nie można jeździć po drogach a już widzę jak użyczają lawetę.

Tak jak mówisz, autko nie zarejestrowane i pożyczają lawetę :) To chyba nie pojadę. Panowie mam dwa nr VIN, da radę coś z tym zrobić, bo w salonie powiedzieli że tylko właściciel może się czegoś dowiedzieć !!

... czyli za pewne nic. Z drugiej strony chcielibyście żeby każdy mógł się w ASO dowiadywać swobodnie o wasze furki i ich historię? Zapewne większość "nie ma nic do ukrycia" ale na pewno znajdą się tacy co sobie nie życzą gmerania bez ich wiedzy...

Wynalazłem autko z salonu Renault, jestem umówiony na oględziny i mam nadzieję na zakup we wtorek. Mam aż 400 km w jedną stronę i nie chciałbym aby okazało się że ten samochód jest do niczego. Dealer twierdzi, że ma 107 kkm przebiegu, co przy 2004 roku i 1.6 16 V benzyna wygląda normalnie. Zastanawia mnie tak zużyta rączka drzwi jak na zdjęciu:

201009213013.jpg

Uploaded with ImageShack.us

co sądzicie? Wiadomo, po zakupie wymienię sobie na nowe, ale czy to ma prawo przy tym przebiegu tak się zjechać?

Kierownica też zjechana, jak i pedały.. Moja megi ma 116tys.km i te elementy są jak nowe, nawet nie mam tak startego uchwytu przy kierowcy a co dopiero pasażera.. Zasadniczo jest to pokryte gumą i łatwo ją uszkodzić ale tu trochę przesadnie to wygląda

inozbik, chyba przesadzasz. Uchwyty drzwi to całkowity standard i bolączka wszystkich M2PH1. Wystarczy poczytać na forum. Moim zdaniem kierownica, pedał sprzęgła i drążek zmiany biegów są starte całkowicie normalnie. kwiat, przegrzeb forum, koledzy opisywali te elementy i stopień ich zużycia setki razy martwiąc się czy nie ma jakiegoś wałka z przebiegiem i zachodząc w głowę jak to usunąć.

coolesh czytałem już o tych elementach na forum. Fakt faktem zdjęcia też takie do kitu zrobili. Jadę we wtorek oglądać, mam 400 km ale trudno, jak się okaże lipa to nie wezmę najwyżej. Widzę, że masz 1.9 DCI. Miałem na opu jedno takie autko z W-wy własnie z tym silnikiem ale wystraszyłem się spalania, bo dla mnie przy obecnej cenie ON 6 l./100 km to sporo patrząc jaki mam dystans do pracy. 1.5 DCI nie mogę znaleść nic ciekawego stąd decyzja o 16. 16V i później LPG. Ile pali ci ta megi?

kwiat, Szkoda, że wcześniej nie odczytałem tego tematu bo byłem w Długołęce wczoraj. Szkoda, że nikt z "uprzejmych" kolegów nie skrobnął do mnie PW.

Na miejscu można pooglądać dokładnie ponieważ jest serwis. Jak kupisz i dopiero potem znajdziesz że coś nie tak to wymieniasz na koszt komisu po wcześniejszym uzgodnieniem ze sprzedawcą komisu. On musi się zgodzić. (chyba Marcin ma na imię). Targuj się z ceny ile możesz i nie daj się nabrać na bajeczkę, że ktoś już czeka pod telefonem na to autko. Stały patent :) Spisz numer VIN i podejdź na przyjęcia auta do naprawy niech chłopaki po numerze VIN sprawdzą co było robione. Powinni za free to zrobić bo auto od nich z komisu chcesz nabyć. Dokładnie pooglądaj. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!