Tomi Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 W benzynowej Megance od jakiegoś czasu słysze terkotanie ktorego czestotliwosc zalezy od predkosci jazdy ale co jest najwazniejsze słychac je jedynie przy jezdzie na biegu bez nogi na gazie czyli jak samochod hamuje silnikiem i słychac to na nizszych biegach 1,2,3. Przy przyspieszaniu jest cichutko. Podejrzewalem sprzeglo bo juz tez daje o sobie znac na biegu jalowym, łozysko grzechocze i sprezyny w docisku są w kawałkach ale bardziej niepokoi mnie ten terkot. Doradzcie Szanowni forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiniek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 z opisu wygląda na docisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Wymiana kompletnego sprzęgła - jaki to koszt? Oczywiscie nie w serwisie autoryzowanym:) [ Dodano: 2007-07-10, 07:55 ] Jeszcze jedna sprawa... czy tego typu uszkodzenie docisku i łozyska przy załozeniu ze sprzeglo pracuje prawidłowo i nie ślizga się, czy może to spowodować jakies wieksze uszkodzenie np. skrzyni biegow? Dosc duzo jezdze i sam hałas nie jest tak uciazliwy a sprzegło działa. Reasumujac, czy może to byc niebezpieczne. Kiedys w VW zajechalem sprzegło do konca i jak sie slizgalo to dopiero wymienilem komplet mimo ze lozysko wyło a docisk chrobotal to nic sie nie wydarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Kiedys w VW zajechalem sprzegło do konca...mimo ze lozysko wyło a docisk chrobotal Nie znam się dobrze na mechanice, ale doprowadzanie do takiego stanu chyba zawsze niesie za sobą jakieś negatywne konsekwencje taka drobna uwaga ;-) (wiem że nie można cytować poprzedniego postu ale chciałem odnieść się tylko do tego stwierdzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi